detector.media
02.01.2015 11:17
«Інтер» вважає, що на нього тиснуть
«Інтер» вважає, що на нього тиснуть
Телеканал «Інтер» вважає всі звинувачення, висловлені на нашу адресу 1 січня 2015 в українських ЗМІ, тиском на канал

Телеканал «Інтер» заявляє, що при підготовці новорічної сітки мовлення були дотримані всі вимоги українського законодавства. Беззастережно вимоги законодавства України були дотримані як при створенні проекту власного виробництва «Жди меня в Новый год», так і при постановці в ефір новорічних програм, знятих сторонніми виробниками. Про це йдеться в прес-релізі каналу.

 

«Критичні заяви, які з'явилися на адресу "Інтера", є безпредметними та необґрунтованими. Подібні заяви ми розцінюємо як провокацію і політичний тиск на ЗМІ. Автори багатьох заяв, судячи з їх змісту, взагалі не дивилися програми нашого каналу, оскільки у своїх звинуваченнях на адресу "Інтера" приводять недостовірні факти і відверто брехливу інформацію. За попередніми даними, телеканал "Інтер" став лідером новорічного мовлення. Програма передач була створена з урахуванням багаторічних традицій зустрічі Нового року і відповідно до норм українського законодавства. Це стосується і проектів власного виробництва, і програм стороннього виробника. Музичний проект "Жди меня в Новій год" став одним з лідерів новорічного мовлення. У зйомках програми були задіяні як відомі українські виконавці, так і ті, хто робить тільки перші кроки на українській естраді. Телеканал "Інтер" дотримується принципів дотримання законів і виступає за шанобливе і цивілізоване ставлення як до глядачів, так і до виробників телевізійного продукту», - йдеться у прес-релізі.

 

Нагадаємо, канал «Інтер» в новорічному ефірі показав виступи співаків, які неодноразово виступали з антиукраїнськими заявами, а деякі з них є персонами нон-грата в Україні.

 

Програма новин на «Інтері» «Подробности» відмежувалася від такої політики каналу, засудивши її.

 

Раніше представники комісії з питань поширення й демонстрації фільмів та низки правозахисних організацій закликали позбавити «Інтер» ліцензії.

 

Як писала «Детектор медіа», міністр інформаційної політики Юрій Стець домагатиметься заборони допуску в український телеефір осіб, які шкодять Україні або публічно підтримують її опонентів.

 

Секретар РНБО Олександр Турчинов зазначив, що Нацрада має негайно розглянути питання щодо позбавлення ліцензії телеканалу «Інтер».


«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY