detector.media
01.01.2015 22:03
В «Інтера» вимагають забрати ліцензію за антиукраїнських російських виконавців в новорічному ефірі
В «Інтера» вимагають забрати ліцензію за антиукраїнських російських виконавців в новорічному ефірі

Представники комісії з питань поширення й демонстрації фільмів та низки правозахисних організацій вимагають позбавити канал «Інтер» ліцензії.

 

Про це написав член експертної комісії з питань поширення й демонстрації фільмів Олексій Курінний на своїй сторінці у Facebook. «Сьогодні впродовж новорічної ночі на телеканалі "Інтер" - засилля виконавців, що різко засуджуються суспільством через підтримку ними війни та злочинних дій Росії, - обурився він. - Серед одіозних виконавців - "регіоналка" Таїсія Повалій, лауреати російської музичної премії Потап і Настя, а також Ані Лорак, яка виступала у Москві одразу ж після сепаратиста Аксьонова. Виступали і відомі антиукраїнськими висловлюваннями Йосип Кобзон, Валерія, Олег Газманов, а також Микола Басков, що закликав знищити збройно Майдан-2004».

 

«Така інформаційна політика "Інтера" сприяє російській пропаганді, тож є неприйнятною для українського суспільства. З огляду на це, вимагаємо позбавлення ліцензії телеканалу "Інтер" - як такого, що в умовах війни працює на ворога», - заявив він.

За словами Курінного, цю позицію погоджено «з колегами по комісії з фільмів та з інших україноцентричних правозахисних організацій».

 

Речник президент України Святослав Цеголко написав у Twitter: «Вакарчук, безперечно, переміг Кобзона у новорічну ніч. Але за антиукраїнських виконавців треба публічно відповісти».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY