detector.media
31.12.2014 11:40
До дня народження Сергія Параджанова Перший національний покаже кінофільм «Параджанов» і власну документалку
До дня народження Сергія Параджанова Перший національний покаже кінофільм «Параджанов» і власну документалку

9 січня, до дня народження відомого радянського режисера і митця Сергія Параджанова, Перший національний покаже два фільми про нього - художню картину Олени Фетісової та Сержа Аведікяна «Параджанов» і документальну стрічку власного виробництва «Сімдесятники. Сергій Параджанов». Про це повідомляє прес-служба Національної телекомпанії України.

 

У документальному фільмі «Сімдесятники. Сергій Параджанов» канал розкаже, що таке справжня режисура, та як, на думку Сергія Параджанова, можна створити справжню красу. Фільм вийде 9 січня о 21:45.

 

Передуватиме йому о 19:15 показ художнього фільму «Параджанов», фестивальна та кінопрем'єра якого відбулася у 2013 році.

 

Нагадаємо, це повнометражний дебют української режисерки та продюсера Олени Фетісової, яка знімала його разом із французьким актором і режисером вірменського походження Сержем Аведікяном, котрий зіграв у фільмі головну роль Сергія Параджанова. Стрічку знято кіностудією «Інтерфільм» у копродукції України, Франції, Грузії та Вірменії за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Arte France, Грузинського та Вірменського національних кіноцентрів. Бюджет фільму склав майже 2 млн євро. 2 жовтня 2013-го він вийшов у прокат. За даними сайту Kinometro.Ru, в українському прокаті стрічка зібрала близько 20 тис доларів.

 

Картину «Параджанов» було відзначено на кількох міжнародних кінофестиваля. Він завоював «Золотого Дюка» Одеського міжнародного кінофестивалю-2013 як «Найкращий український повнометражний фільм». Також картина здобула спеціальний приз журі Black Nights Film Festival у Талліні і спеціальний приз журі Festival du Сinéma Européen en Essonne у Франції. Співрежисер і виконавець головної ролі у стрічці «Параджанов» Серж Аведікян переміг у номінації «Найкращий актор» Батумського міжнародного фестивалю артхаусного кіно - BIAFF-2013. Фільм представляв Україну на Оскарі-2013, але не пройшов до шорт-листа номінації «Фільм іноземною мовою». «Параджанов» здобув відзнаку Національної спілки кінематографістів України за 2013 рік.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY