detector.media
29.12.2014 11:46
Представники ІМІ з Харкова та Одеси запустили віртуальний прес-клуб
Представники ІМІ з Харкова та Одеси запустили віртуальний прес-клуб

В Україні з'явився перший віртуальний прес-клуб, ініціаторами запуску якого стали  представники Інституту масової інформації (ІМІ) з Харкова та Одеси. Про це повідомляється на сайті ІМІ.

 

Ініціатори планують за допомогою google hangouts створити міжнародний віртуальний медіа-клуб, де журналісти спілкуватимуться на професійні теми, обмінюватимуться досвідом.

 

«Також ініціатори планують залучити експертів з інших галузей різних країн світу, де під час інтернет прес-конференції журналісти можуть поставити питання та отримати необхідну інформацію від першоджерела. Вже підтримали проект колеги з Варшави, Молдови, Придністров'я», - йдеться на сайті ІМІ.

 

25 грудня відбулася пробна віртуальна зустріч, в якій взяли участь журналісти з Києва, Харкова, Одеси та Варшави (Польща). Конференція присвятили професійним стандартам під час передвиборчої кампанії та у період військового конфлікту.

 

«Не у кожному місті є дійсно робочий прес-клуб. Так, у Харкові такого робочого простору немає. Тим паче, журналісти постійно у роботі. Тому досить важко зібратися в один час, в одному місці та часі. А за допомогою інтернету можна зустрітися, перебуваючи у кафе» - зазначила представниця ІМІ у Харкові Анна Прокаєва.

 

Наступна зустріч віртуального прес-клубу планується у січні 2015 року.

 

Нагадаємо, віртуальні журналістські семінари - вебінари, регулярно проводить також Інститут розвитку регіональної преси (ІРРП) . Зокрема 23 жовтня відбувся вебінар на тему «Захист прав журналістів у день виборів».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY