detector.media
26.12.2014 18:34
Сепаратисти погрожують розправою пораненій в зоні АТО польській журналістці Б’янці Залевській
Сепаратисти погрожують розправою пораненій в зоні АТО польській журналістці Б’янці Залевській

Співголова так званого «Народного фронту Новоросії», один з лідерів так званого «Харківського опору» Костянтин Долгов заявив, що польська журналістка Б'янка Залевська, яка наразі співпрацює з телеканалом «Еспресо.TV», є бійцем батальйону «Айдар» і начебто  причетна до військоих злочинів. Про це йдеться на сайті терористичної організації «ДНР» «Новости Донецкой республики».

 

Костянтин Долгов стверджує, що громадянка Польщі Б'янка Залевська є не журналісткою, а снайпером добровольчого батальйону «Айдар» і «брала безпосередню участь в тортурах і знущаннях над полоненими ополченцями» у місті Щастя (Луганська область). Він погрожує докласти усіх зусиль, аби покарати журналістку.

 

«Я зустрічався з людиною, яку катували бойовики з бандформування "Айдар". І що ви думаєте? У тортурах і допитах крім бойовиків "Айдара" брала участь... Б'янка Залевська! Саме тоді стало відомо, що Б'янка - ніяка не журналістка, вона снайпер» - стверджує лідер сепаратистів.

 

Доказом цього, на думку пана Долгова, може слугувате те, що польська журналістка була одягнута у камуфляж, і те, що її начебто упізнав якийсь невідомий чоловік з Луганщини, прізвище якого він не наводить.

 

«Я і мої колеги по проекту "Біла книга" докладемо всіх зусиль, щоб Залевська і її подільники понесли заслужене кримінальне покарання за скоєні ними злочини», - погрожує Костянтин Долгов.

 

«Детектор медіа» звернулась за коментарем до телеканалу «Еспресо.TV», з яким співробітничає польська журналістка, що перебуває наразі у Варшаві (Польща). Поки канал ніяк не реагує на погрози журналістці з боку сепаратистів.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 27 липня Б'янка Залевська отримала тяжкі травми у зоні проведення АТО на Донбасі, серед яких вогнепальне поранення та перелом хребта. Їй зробили операцію на ключиці у харківський лікарні, а потім відправили літаком на лікування до Варшави.

 

З Польщі вона готувала сюжети для телеканалу «Еспресо TV», а також заявляла, що планує повернутися працювати в Україну.

 

1 грудня польську журналістку Б'янку Залевську Президент України Петро Порошенко нагородив орденом княгині Ольги III ступеня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY