detector.media
25.12.2014 20:12
Роскомнадзор заблокував на кілька годин сайт інтернет-енциклопедії Lurkmore
Роскомнадзор заблокував на кілька годин сайт інтернет-енциклопедії Lurkmore
Сьогодні, 25 грудня, Роскомнагляд заблокував сайт російської інтернет-енциклопедії «Луркмор» (Lurkmore). Про це повідомив творець проекту Давид Хомак, передає «Дождь».

 

Через кілька годин Роскомнагляд зняв блокування в сайту.

 

Сайт Tjournal повідомив з посиланням на слова прес-секретаря Роскомнагляду, що сайт заблокували за статті про наркотики. «Там прямо конкретні статті, присвячені окремим наркотикам. Зрозуміло, що вони в якомусь жартівливому вигляді там описані, проте там реальна історія цих наркотиків, способи створення, розповсюдження і так далі. ФСКН (Федеральна служба Російської Федерації з контролю за обігом наркотиків - «Дождь») вважає, що це однозначно заборонена інформація», - заявив він.

 

У реєстрі Роскомнагляду було зазначено, що ініціатива про блокування сайті виходила від ФСКН. Давид Хомак повідомив, що мова йде про статті «Конопля/Способи споживання» і «Туссін +».

 

Нагадаємо, в кінці листопада Центр МВС з протидії екстремізму (Центр «Е») зажадав інтернет-енциклопедію «Луркмор» надати відомості про авторів статей «Рецепти з виготовлення коктейлю "Молотова"» та «Про Рамзана Кадирова». У квітні Роскомнагляд блокував сайт за статтю про героїн.

 

«Детектор медіа»


detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY