detector.media
25.12.2014 19:23
У батальйоні «Азов» випускають газету «Чорне сонце»
У батальйоні «Азов» випускають газету «Чорне сонце»

Бійці полку особливого призначення «Азов» в польових умовах в зоні АТО випускають газету «Чорне сонце». Про це повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

 

Кореспондентами видання є самі бійці, що публікуються під псевдонімами «Лисиця», «Вальгалла», «Поет, «Сварог», «Оберіг». Головний редактор - водій швидкої допомоги медичної служби полку Марко Мельник, що також верстає газету. На постійній основі над виданням працюють двоє співробітників. Подаються у «Чорному сонці» інтерв'ю з військовими та медиками, які працюють в зоні АТО, статті контрпропагандистського спрямування.

 

Газету намагаються випускати раз на два тижні, на даний час вийшло чотири числа видання. Номери готують у штабі полку в Гурзуфі біля Маріуполя (Донецька область). Про друк домовилися з типографією в Білій Церкві (Київська область), яка зголосилася видати чотири номери газети безкоштовно. «Щоправда, оскільки ми не зареєстровані, то, можливо, друкарню доведеться міняти», - розповів прес-службі НСЖУ Марко Мельник.

 

В планах пана Мельника - розширити випуск до восьми сторінок, а періодичність збільшити до тижневика. «Із солдатів у нас десь п'ятеро постійних дописувачів, хоча статті знайти не важко. В нас навіть є автор з США, який зараз мешкає в Києві і написав статтю про "Азов"», - сказав Марко Мельник.

 

Нагадаємо,  проект «Хоробрі серця» і компанія «1+1 медіа» зібрали кошти на три реанімобіля для зони АТО.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY