detector.media
23.12.2014 16:25
Головред чернівецького телеканалу ТВА через суд хоче поновитися на посаді
Головред чернівецького телеканалу ТВА через суд хоче поновитися на посаді

В Чернівцях 22 грудня в Шевченківському районному суді відбулось засідання у справі за позовом екс-головного редактора телеканалу ТВА Юлії Сафтенко до керівництва компанії щодо її незаконного звільнення. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

 

Позивачка вимагає поновити її на посаді, виплатити кошти за вимушені прогули та стягнути моральну шкоду. У суді інтереси пані Сафтенко представляє юрист Незалежної медіапрофспілки Олексій Ржанов. Він повідомив ІМІ, що поки триває досудове слідство, на наступних засіданнях будуть допитані свідки, розглянуті докази, пояснення, відбуватимуться дебати тощо. Наступне судове засідання заплановане на 5 січня 2015 року.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», директор телеканалу ТВА Валерій Сарафінчан звільнив редактора Юлію Сафтенко й журналіста Івана Гончарюка через сюжет «Сокирянське Межигір'я», в якому фігурував колишній перший заступник прокурора Чернівецької області Станіслав Банчук. Після того, як сюжет вийшов в ефір та набув розголосу, у редактора й журналіста почалися проблеми з керівництвом каналу. На думку Юлії Сафтенко та Івана Гончарюка, прокуратура «притиснула» директора ТВА. Також з телеканалу, в знак солідарності з колегами, пішов журналіст Анатолій Никифоряк, пише ІМІ.

 

Як повідомляв ІМІ, пан Банчук подав до суду на телеканал та журналіста Івана Гончарюка. Юристи телеканалу не представляли інтересів журналіста в суді і той змушений був шукати захисту в медіа-юристів Інституту розвитку регіональної преси (ІРРП) та Незалежної медіа-профспілки (НМПУ).

 

Нагадаємо, 20 жовтня Чернівецький телеканал ТВА та журналіст Іван Гончарюк виграли в Шевченківському районному суді Чернівців справу в колишнього першого заступника прокурора Чернівецької області Станіслава Банчука.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY