detector.media
21.12.2014 17:54
У Москві пройшов мітинг на захист телеканалу ТВ-2 і вільної регіональної преси
У Москві пройшов мітинг на захист телеканалу ТВ-2 і вільної регіональної преси

У Москві пройшов мітинг на підтримку незалежного томського телеканалу ТВ-2 і вільної регіональної преси. Про це повідомляє «Радио Свобода».

 

За диними «Радио Свобода»,  до акції долучилося понад триста громадян. Вони ухвалили резолюцію, в якій зажадали від томських і федеральних органів влади створити всі умови для роботи телекомпанії ТВ-2, і проскандували «Руки геть від ТВ-2!».

 

Зібрання було узгоджено з  владою. Організаторами акції виступили партія «Яблуко» Фонд захисту гласності і Спілка журналістів Москви. Раніше представники цих організацій заявляли, що над томською телекомпанією нависла загроза закриття, з початку 2015 вона може припинити своє існування. У зв'язку з цим виникла необхідність підтримки колег, в тому числі з боку московських журналістів.

 

А в Томську сьогодні пройшов трьохтисячний мітинг під назвою «Томська влада, поговори з народом» на захист незалежного телеканалу ТВ-2. Організатори запрошували на мітинг губернатора Томської області Сергія Жвачіна, мера Томська Івана Кляйна, спікерів обласної та державної думи, проте ніхто з них не прийшов.

 

Як стало відомо раніше, російська телевізійна і радіомовна мережа (РТРС) в односторонньому порядку розриває з томською телекомпанією ТВ-2 договір на мовлення. Керівництву каналу було направлено повідомлення про припинення поширення сигналу з 1 січня 2015 року.

 

14 грудня кілька тисяч жителів Томська вийшли на мітинг протесту проти закриття телеканалу.

 

ТВ-2 - одна з найстаріших в Росії незалежних телекомпаній - заснована в травні 1991 року. Її діяльність відзначено 23 нагородами ТЕФІ і ТЕФІ-Регіон.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.svoboda.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY