detector.media
19.12.2014 20:01
США підтримають свободу в Україні, виділивши кошти для незалежних ЗМІ в Росії
США підтримають свободу в Україні, виділивши кошти для незалежних ЗМІ в Росії

Держдепартамент США виділить $ 60 млн на забезпечення безцензурного доступу в інтернет в Росії та на підтримку російських медіа. Про це йдеться в «Законопроекті про підтримку свободи в Україні» , який президент США Барак Обама підписав 18 грудня. У цьому ж документі передбачається можливість введення нових санкцій проти Росії, повідомляє видання «Медуза».

 

Відповідно до закону, гроші мають бути витрачені також на захист журналістів та громадських активістів. У найближчі два місяці президент США повинен представити план з виконання закону.

 

Фінансування розпочнеться не раніше жовтня 2015 року, коли в США почнеться черговий фіскальний рік. Програма розрахована на три роки.

 

Як саме і які російські організації збирається фінансувати Держдепартамент США, в законі не йдеться. У процесі розподілу грошей можуть бути задіяні Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) та Національний фонд демократії.

 

Нагадаємо, американська газета The Washington Post викрила брехню російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова про те, що 80% членів Конгресу США ніколи не виїжджали за межі країни.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY