detector.media
19.12.2014 15:03
В Україні є багато ЗМІ, які під контролем Росії працюють проти України - Турчинов
В Україні є багато ЗМІ, які під контролем Росії працюють проти України - Турчинов

Новопризначений секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов збирається працювати над очищенням «інформаційного поля України від інформаційних провокаторів». Про це він заявив в своєму першому інтерв'ю виданню «ЛІГАБізнесІнформ».

 

Таку  відповідь секретар РНБО дав на запитання журналіста: «Вже не можна категорично заявляти, що Україна програє Росії інформаційну війну. Але поки ще не виграє. Що будете робити в цьому плані?».

 

«Треба довести до кінця початі процеси, які були анонсовані - очистити інформаційне поле України від інформаційних провокаторів. І справа не тільки в пропагандистських каналах Росії. Є багато ЗМІ в Україні, які знаходяться під контролем Росії і працюють проти своєї країни. Цю проблему потрібно вирішувати. У державі, яка веде війну, все має бути спрямоване на посилення країни, а не на ослаблення. Тому будь-який провокатор, економічний або інформаційний, повинен був локалізований», - заявив Олександр Турчинов.

 

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко подав до Верховної Ради законопроект про внесення змін до Закону України «Про Раду національної безпеки і оборони України» (РНБО), в якому йдеться про посилення повноважень секретаря РНБО - зокрема у інформаційній сфері. Проект зареєстрований у парламенті за №1343 і опублікований на сайті парламенту.

 

Голова комітету Держдуми Росії з міжнародних справ Олексій Пушков, відомий своєму антиукраїнською риторикою, запропонував обмежити умови для роботи українських журналістів у Росії. «Ми занадто м'яко ставимося до українських ЗМІ. 49 провідних російських журналістів - у чорних списках Києва. У нас же для їх преси всі двері відкриті. Навіщо?», - написав російський депутат.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY