detector.media
15.12.2014 19:46
Громадська рада Комітету свободи слова обговорила пріоритети медійного законодавства
Громадська рада Комітету свободи слова обговорила пріоритети медійного законодавства

Запуск суспільного мовлення, роздержавлення ЗМІ, прозорість медіавласності, захист прав журналістів, цифрове мовлення і ліквідація Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі - саме ці питання мають стати пріоритетними в роботі Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики. Такої думки дійшли члени громадської ради Комітету на засіданні 15 грудня.

 

На думку голови Комітету Вікторії Сюмар, питань, які потребують законодавчого унормування в першу чергу, є п'ять: суспільне мовлення, іномовлення, роздержавлення, прозорість медіавласності та захист прав журналістів. «Ми будемо все робити, щоб у держбюджеті на наступний рік було закладено 0,2% фінансування Національної суспільної телерадіокомпанії України. Також треба швидко підготувати закон про іномовлення. Наразі ми створюємо робочу групу для підготовки законопроекту. Щодо роздержавлення, то в першу чергу потрібна комунікація, потрібно пояснювати тим, кого це торкнеться, навіщо це потрібно. Також необхідна реальна прозорість медіавласності. А щодо захисту прав журналістів, то я особисто зроблю все можливе для того, щоб покарати тих, хто нападав на представників ЗМІ, треба прецедент такої справи, щоб усі побачили, що це можливо. Я особисто піду в ГПУ і до Арсена Авакова, щоб проконтролювати це питання», - сказала вона.

 

Член громадської ради Максим Лазебник (Всеукраїнська рекламна коаліція) попросив народних депутатів з Комітету свободи слова не підтримувати ініціативу, що записана в тексті коаліційної угоди щодо заборони реклами ліків. За його словами, це знищить не тільки рекламну галузь, а й торкнеться медійної. «У мене прохання - взагалі не чіпати закон про рекламу», - зазначив він.

 

Нагадаємо, Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики оголосив прийом заяв до нової громадської ради.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY