detector.media
14.12.2014 13:33
Телепрем’єра стрічки «F63.9 Хвороба кохання» відбудеться на ICTV
Телепрем’єра стрічки «F63.9 Хвороба кохання» відбудеться на ICTV

Фільм Дмитра Томашпольського і Олени Дем'яненко «F63.9 Хвороба кохання» у березні планується до виходу в ефір на телеканалі ICTV. Про це в коментарі «Детектор медіа» розповів пан Томашпольський.

 

«З ICTV уже підписано договір. Щодо дати показу, вирішує канал, - прокоментував кінорежисер. - Схоже, що фільм вийде в ефірі 8 березня. З нашої точки зору, показ був би доречнішим на День Святого Валентина або ж на День космонавтики».

 

Телеканал ICTV активно промотував фільм «F63.9 Хвороба кохання» у жовтні та листопаді нинішнього року перед виходом стрічки у кінопрокат.

 

Також картина демонструватиметься 21 грудня о 17-тій у Червоному залі київського Будинку кіно.

 

Ще одна нагода переглянути «F63.9 Хвороба кохання» - онлайн-кінотеатр Megogo.Net. Тут картина буде представлена у чотирьох мовних версіях - українською, французькою, англійською та російською мовами. На Megogo.Net стрічка має з'явитися раніше, ніж на телебаченні. «Аудиторії інтернету, телебачення і телеканалів різні», - коментує Дмитро Томашпольський.

 

Як писала «Детектор медіа», Дмитро Томашпольский та Олена Дем'яненко здобули приз компанії Megogo як переможці секції Work In Progress цьогорічного Одеського міжнародного кінофестивалю. Приз і передбачає покази стрічки  на  онлайн-кінотеатрі. В Одесі кінорежисерів і продюсерів було відзначено за проект стрічки «Моя бабуся Фанні Каплан».

 

Прокат картини завершився 5 грудня. «За першими приблизними підрахунками, аудиторія склада до10 тис глядачів. Окремі покази в Україні та за її межами охоплюють ще тисячу-півтори глядачів», - каже Дмитро Томашпольський. Також він уточнює, що даних щодо продажу квитків ще не має: «Досі близько половини кінотеатрів ці дані не надали».

 

Кінорежисер висловив припущення, що доки в Україні не перейдуть на електронні квитки для глядачів, статистика щодо бокс-офісів фільмів не буде відкритою та доступною для всіх.

 

Нагадаємо, виробництво стрічки «F63.9 Хвороба кохання» було розпочато в 2012 році у копродукції між Україною, Росією та Францією. Кошторис фільму складав 12 мільйонів гривень, з яких 50% було надано Державним агентством України з питань кіно, 2 млн. 795 тис. грн. вклала російська компанія «Партнер» і 3 млн. 167 тис. грн. - французька компанія Simposium. Виробництвом фільму займалася українська кінокомпанія «ТОВ Гагарін Медіа», що інвестувала в цей проект 182 тис. грн.

 

Окрім Києва, прем'єра стрічки відбулася в Парижі та Одесі. Прокат фільму в Україні, яким опікувалася «Кінокомпанія Гагарін Медіа» стартував 30 жовтня.

 

Ідеться у комедії про історію кохання лікаря-венеролога та космонавта, а також про секретний експеримент у космічному просторі. Назва кінострічки походить від рішення Всесвітньої організація охорони здоров'я (ВООЗ), яка включила кохання до переліку психічних відхилень під кодом F63.9 поряд із алкоголізмом, клептоманією і токсикоманією.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY