detector.media
12.12.2014 18:46
Нові форми запитів на інтерв’ю в Міноборони розроблені за стандартами НАТО – Тетяна Попова
Нові форми запитів на інтерв’ю в Міноборони розроблені за стандартами НАТО – Тетяна Попова

Міністерство оборони України впроваджує міжнародні процедури в роботу своєї прес-служби, а нові форми запитів на інтерв'ю чи роботу у військовій частині розроблені за стандартами НАТО. Про це «Детектор медіа» повідомила зовнішній консультант Міноборони від Українського кризового медіа-центру Тетяна Попова, коментуючи нарікання журналістів «1+1» та Першого національного на формати запитів, у яких від журналістів вимагається відповісти на велику кількість запитань.

 

Документи, впроваджені Тетяною Поповою в роботу прес-служби Міноборони, є аналогом планувальника інтерв'ю, який міститься в Посібнику зі зв'язків з громадськістю, розробленому НАТО (дивіться сторінку 117 посібника). «Ми нічого не вигадували, ми беремо за основу стандарти роботи зі ЗМІ оборонних відомств країн НАТО», - наголосила консультант.

 

За словами пані Попової, якщо журналісти не знають відповідей на якісь із запитань форми запиту, вони можуть їх пропускати або консультуватися в прес-службі Міноборони, як правильно заповнити заявку (контактна особа - прес-секретар міністра оборони Вікторія Кушнір, mou-infopress@ukr.net, 063 4471619).

 

Вона також наголосила, що ніяких заборон на поїздки журналістів у зону бойових дій без супроводу військових більше немає. «Була спроба запровадити такі обмеження наприкінці листопада. Але перше, що я зробила, коли почала співпрацювати з Міноборони - висловила вимогу скасування цієї заборони. І 1 грудня до кінця дня її було скасовано», - повідомила Тетяна Попова.

 

Вона підкреслила, що впроваджувані в Міноборони зміни покликані полегшити та вдосконалити співпрацю журналістів з оборонним відомством, а не навпаки.

 

Як писала «Детектор медіа», в Міністерстві оборони України запровадили нову форму запиту на інтерв'ю з будь-яким чиновником міністерства, у тому числі з міністром. Щоб отримати дозвіл на інтерв'ю, журналіст має відповісти на велику кількість запитань. Також у Міноборони розробили документ під назвою «Формат запиту ЗМІ на роботу у військовій частині (установі) ЗС України (крім зони АТО)», у якому, зокрема, журналістів питають, у якому ключі (позитивному, критичному тощо) вони планують висвітлення теми.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY