detector.media
12.12.2014 17:41
НМПУ заявляє про спроби дискредитації через створення фейкового сайту та статті у російській газеті
НМПУ заявляє про спроби дискредитації через створення фейкового сайту та статті у російській газеті

Невідомі створили фейковий сайт Київської незалежної медіапрофспілки (КНМП) за адресою knmpu.org, який у своєму дизайні та наповненні копіює офіційний сайт Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ) nmpu.org.ua. Про це повідомляє прес-служба медіапрофспілки.

 

Київська міська організація НМПУ наразі не має свого окремого сайту, як і інші організації НМПУ у регіонах. Уся офіційна інформація від НМПУ оприлюднюється виключно через сайт nmpu.org.ua у розділі «Новини профспілки", зазначає медіа профспілка, тому створений сайт knmpu.org  НМПУ розцінює як фейковий.

 

Фейковий сайт КНМП зареєстровано на ім'я голови НМПУ Юрія Луканова, який був здивований, коли побачив себе у даних про власників цього ресурсу. Попри повідомлення про шахрайство, реєстратор доменних імен nic.ua відмовився вимкнути ресурс та порадив звертатися до суду. Юрій Луканов вважає, що фейковий ресурс може бути використаний у інформаційній війні проти України.

 

НМПУ також вважає спробою дискредитації маніпулятивні статті у російській газеті «Завтра», які виходять за підписом Андрія Яніцького. Так звуть заступника голови НМПУ, редактора економічного відділу сайту LB.ua. «Я не маю відношення до цих статей, це або мій тезка, або політична технологія з моєї дискредитації», - заявив пан Яніцький.

 

Головним редактором газети «Завтра» є російський політик та письменник Олександр Проханов, відомий своєю антиукраїнською позицією.

 

Незалежна медіапрофспілка України пропонує журналістам провести власне розслідування, хто стоїть за сайтом knmpu.org та хто насправді пише у російську газету маніпулятивні статті під виглядом Андрія Яніцького.

 

Нагадаємо, влітку минулого року невідомі створили сайти «Українська кривда» kryvda.com та друковане видання «Українська правда» з метою дискредитації сайту «Українська правда» pravda.com.ua.

 

Нещодавно також стало відомо про два фейкові клони «Укрінформу»,  один з яких створений в окупованому Росією Севастополі (АР Крим), хостинг якого здійснюється у Нідерландах.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY