detector.media
12.12.2014 09:05
За фактом крадіжки планшета в журналістки відкрито кримінальне провадження
За фактом крадіжки планшета в журналістки відкрито кримінальне провадження

Слідчий відділ Печерського районного управління міліції відкрив кримінальне провадження за фактом крадіжки планшета в журналістки новинного сайту «Незалежне бюро новин» (НБН) Ганни Писаренко під час спільного засідання Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та комітету з боротьби з корупцією Верховної Ради.

 

Як повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС у м. Києві, провадження відкрито за статтею 185 Кримінального кодексу України (крадіжка), розпочато досудове розслідування.

 

У міліції повідомили, що 10 грудня о 17:33 до чергової частини Печерського райуправління міліції надійшло повідомлення про крадіжку планшета в будівлі на вулиці Грушевського, 18/2. За вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група районної міліції.

 

«На місці події до правоохоронців звернулася кореспондентка одного з інформаційних агентств з заявою про крадіжку її планшета. Зі слів заявниці, цього дня близько 15-ї години вона прибула до будівлі на вулиці Грушевського, 18/2, аби взяти участь у засіданні комітету з питань роботи правоохоронних органів. У зв'язку з тим, що її планшет розрядився, вона вийшла в коридор та поставила його на підзарядку, а сама повернулася до кімнати, де відбувалося засідання. О 17:20 журналістка виявила відсутність свого планшету, про що й повідомила до міліції», - йдеться в повідомленні ВЗГ ГУ МВС у м. Києві.

 

Зібрані відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і відкрито кримінальне провадження.

 

Нагадаємо, що постраждала журналістка скаржилася на бездіяльність міліції після крадіжки. Після закінчення засідання вони разом з колегою звернулися до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і повідомили його про злочин, який стався під час наради «силових» міністрів з народними депутатами. Журналісти пожалілися, що вже 40 хвилин на місце злочину не приїжджає викликаний наряд міліції, і поставили питання, через який час за законодавством мають прибути правоохоронці, на що міністр відповів: «Дівчино, припиніть!» і пішов з помічниками геть.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY