detector.media
11.12.2014 20:17
16 грудня - спецпоказ Docudays UA на фестивалі «Рівності»
16 грудня - спецпоказ Docudays UA на фестивалі «Рівності»

13-16 грудня у Києві вперше відбудеться фестиваль «Рівності», що на кілька днів створить простір вільний від дискримінації, упереджень та ієрархій. Правозахисний кінофестиваль України Docudays UA долучається до ініціативи своїми спеціальним кінопоказом. 

 

Лейтмотив фестивалю - мистецтво, як рушійна сила соціальних перетворень. «Під час фестивалю ми хочемо об'єднати зусилля квір-активістів, правозахисників та діячів мистецтва (митців, фотохудожників, режисерів, літераторів та правозахисної спільноти)» - пояснюють свій задум організатори. Протягом чотирьох днів, відвідувачі зможуть побачити кінопокази, фотовиставки, перформанси, дискусії, майстерні та багато іншого.

 

Окрім кінопоказів, численні заходи фестивалю у кінотеатрі «Кінопанорама» та у арт-кавярні «Купідон» об'єднаються у культурну платформу, відкриту для художнього осмислення суспільних процесів, соціального мистецтва та арт-активізму. Усі вони поєднані проблематикою захисту прав людини та надання голосу дискримінованим спільнотам.



16 грудня (вівторок) з 19.30 до 21.00 фестиваль запрошує переглянути фільм «Життя в раю - нелегали по сусідству»,  2013рік, Швейцарія, 78 хв., режисер - Роман Вітал. З того часу, як швейцарський уряд організував для біженців, яким відмовили в притулку, депортаційний центр в ідилічному гірському селищі Вальцейна, кожний четвертий, хто мешкає там - нелегальний іммігрант. Як привілейовані жителі Заходу поводяться із  сусідами-біженцями?

 

Показ відбудеться у великій залі кінотеатру «Кінопанорама».

 

Вхід - вільний.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY