detector.media
11.12.2014 15:18
Наступного тижня Нацрада розгляне питання трансляції виступу Путіна на «Еспресо TV»
Наступного тижня Нацрада розгляне питання трансляції виступу Путіна на «Еспресо TV»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на наступному своєму засіданні через тиждень розгляне питання трансляції телеканалом «Еспресо TV» (ТОВ «Голдберрі») 4 грудня в прямому ефірі виступу президента Росії Володимира Путіна перед Федеральними зборами та визначиться, чи є це порушенням. Про це на брифінгу 11 грудня повідомив голова Нацради Юрій Артеменко.

 

«Чи є це новина? Чи є це маніпуляція? Чи заборонено це? Ми хочемо поговорити із самим каналом. Ми закривати на це очі не будемо», - сказав пан Артеменко.

 

За його словами, «Еспресо TV» при цьому брав картинку з ефіру російського каналу Russia Today, ретрансляція якого в Україні заборонена.

 

Трансляція виступу Володимира Путіна вже дискутується Нацрадою та представниками каналу. «Засновник каналу Микола Княжицький каже: це є новиною. Один із членів Нацради у відповідь каже: нічого собі новина - на півтори години. Але Володимир Путін не є терористом, він є керівником сусідньої держави. Мені цікаво, якою буде наша розмова наступного тижня і яким буде рішення», - зауважив пан Артеменко.

 

Нагадаємо, 4 грудня телеканал «Еспресо TV» транслював у прямому ефірі виступ президента Росії Володимира Путіна зі щорічним посланням до Державної думи РФ. На думку телеканалу «112 Україна», трансляція виступів президента РФ може бути кваліфікована як розпалювання ворожнечі.

 

Тоді ж Юрій Артеменко повідомив «Детектор медіа», що сам факт трансляції виступу російського президента в сучасних українських реаліях є правомірним. Така ж думка в керівника центру адвокації та лобіювання НАМ Ольги Большакової.

 

Шеф-редактор телеканалу «Еспресо TV» Віталій Пирович заявив, що «Еспресо TV» регулярно транслює виступи російського президента, починаючи від подій Майдану та анексії Криму: «Тому що ворога треба знати».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY