detector.media
10.12.2014 17:40
Созановський вважає, що Держкіно може надавати кошти кіновиробникам на поворотній основі
Созановський вважає, що Держкіно може надавати кошти кіновиробникам на поворотній основі

Співзасновник кінокомпанії Film.ua Group Сергій Созановський вважає, що Державному агентству з питань кіно слід надавати кошти виробникам кінопродукції на поворотній основі. Про це йдеться у матеріалі «Созановский: Кино может привлечь в Украину миллиарды инвестиций» інтернет-видання «ЛИГАБизнесИнформ».

 

На думку пана Созановського, Держкіно може з 100% бюджету 20%  виділяти на артхаус і надавати ці кошти, не очікуючи повернення, а 80% - на поворотній основі. «Прийшов брати кошти -подумай, як їх віддавати будеш. Іди, домовляйся з каналами, інвесторами, кінопрокатниками, зі спонсорами та меценатами. А головне - зроби історію, яка змусить глядача прийти в кінотеатр», - зазначає він.

 

Співзасновник кінокомпанії Film.ua.також вважає, що кіно може стати ефективним напрямком залучення великих інвестицій в Україну.

 

«На одній зустрічі з чиновниками я сказав, що Україна за рахунок кіно може залучати мільярд доларів інвестицій. Вони тоді засміялися, але я вважаю, що це цілком реально. З кіношних грошей заробляє не тільки кіностудія і продюсер: це дуже довгий ланцюжок. Заробляють актори , техніки, готелі, ресторани - і так аж до торговця сувенірами на Андріївському узвозі», - сказав він.

 

Пан Созановський повідомив також, що у багатьох країнах для кіногалузі діє фукція tax refund- можливість повернути сплачені в іноземній країні податки. Тож на думку продюсера, Україні варто насамперед навчитися залучати гроші в країну за рахунок кіно.

 

Нагадаємо, голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко розповів у інтерв'ю «Детектор медіа» про стратегію реформування національної кіноіндустрії, в тому числі з питань фінансування стрічок та оподаткування.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY