detector.media
09.12.2014 21:00
До програми дій уряду на 2015-2016 роки включено суспільне мовлення, іномовлення і роздержавлення
До програми дій уряду на 2015-2016 роки включено суспільне мовлення, іномовлення і роздержавлення

Сьогодні, 9 грудня, Кабінет міністрів України оприлюднив програму своєї діяльності на 2015-2016 роки, яка була схвалена на сьогоднішньому засіданні Кабміну. Документ опубліковано на Урядовому порталі.

 

У розділі програми «Нова політика безпеки» серед інших напрямків значиться «Розробка та реалізація концепції інформаційної безпеки України», який повинен бути втілений протягом 2015 року. Серед завдань цього напрямку вказано:

 

- Створення суспільного телебачення і радіомовлення - 2015 рік;

-  Запуск іномовлення - 2015 рік;

-  Роздержавлення друкованих засобів масової інформації - 2015 рік.

 

Нагадаємо, в текст парламентської Коаліційної угоди, яку було парафовано 21 листопада, внесені зобов'язання щодо: повноцінного запуску суспільного телебачення та радіо; проведення роздержавлення друкованих ЗМІ державної та комунальної форм власності; посилення відповідальності за перешкоджання журналістської діяльності, у тому числі фотокореспондентів та операторів; ліквідації комісії з питань захисту суспільної моралі як державної інституції; забезпечення прозорості та демонополізації медіавласності, зокрема встановлення законодавчої заборони компаніям, зареєстрованим в офшорних зонах, на володіння українськими ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY