detector.media
09.12.2014 13:11
Княжицький прагне зберегти пільги для книговидавців і знайти кошти для українського кіно і серіалів
Княжицький прагне зберегти пільги для книговидавців і знайти кошти для українського кіно і серіалів

Голова Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності, парламентарій фракції «Народний фронт» Микола Княжицький заявляє за необхідність продовжити пільги для вітчизняних книговидавців, а також забезпечити механізми фінансування українського кіно та серіалів. Про це він заявив після засідання погоджувальної ради, яке відбулося 8 грудня, повідомляє прес-служба «Народного фронту».

 

Ці питання він назвав пріоритетними у роботі очолюваного ним Комітету перед початком розгляду у парламенті проекту державного бюджету України на 2015 рік, а також з огляду на те, що «Україна знаходиться в стані інформаційної і культурної агресії зі сторони Росії».

 

«Термін дії пільг для книговидавців наразі завершується, а для того, щоб його продовжити, треба подати відповідний проект закону, врахувати це у бюджеті та у Податковому кодексі. Зараз ми над цим працюємо», - повідомив пан Княжицький.

 

При цьому він зазначив, що «уряду буде надзвичайно непросто це зробити, бо країна теж знаходиться в кризовій ситуації». На думку народного депутата, у цих питаннях треба шукати компроміс.

 

Засідання Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності відбудеться у відкритому форматі у середу, 10 грудня. Як повідомив Микола Княжицький, на засідання вже запрошені директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович,  власник і директор видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» Іван Малкович, представники ради церков та інші.

 

Нагадаємо, 4 грудня Верховна Рада обрала голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання. За відповідний проект постанови № 1009 за основу і в цілому проголосували 249 народних депутатів. Колишній член Комітету з питань свободи слова та інформації, засновник телеканалу «Еспресо TV» Микола Княжицький («Народний фронт») очолив Комітет з питань культури і духовності.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY