detector.media
08.12.2014 14:53
«Український медіа холдинг» закрив філіал у Донецьку і припинив розповсюдження своїх видань на Донбасі
«Український медіа холдинг» закрив філіал у Донецьку і припинив розповсюдження своїх видань на Донбасі

Видавничий дім «Український медіа холдинг» (УМХ) офіційно заявив, що призупинив з 1 грудня діяльність Донецької філії УМХ та розповсюдження своїх видань на території Донецької та Луганської областей. Про це холдинг повідомив «Детектор медіа» у відповідь на інформаційний запит.

 

У відповіді йдеться, що рішення про закриття філіалу у Донецьку прийняте, враховуючи суспільно-політичну та соціально-економічну ситуацію в Донецькій і Луганській областях та з метою захисту прав працівників УМХ.

 

Підставою для припинення своєї діяльності на території Донбасу «Український медіа холдинг» назвав указ Президента України № 875/2014 від 14 листопада, яким було введено в дію рішення РНБО «Про невідкладні заходи щодо стабілізації соціально-економічної ситуації в Донецькій і Луганській областях», у якому йдеться про припинення на окремих територіях в районі проведення АТО в Донецькій і Луганській областях діяльності державних підприємств, установ та організацій, їх філій, представництв, евакуації працівників, вивезення майна та документації.

 

Крім того, нагадує УМХ, відповідно до наказу №289 Донецької дирекції УДППЗ «Укрпошта» з 12 серпня тимчасово припинено роботу відділень поштового зв'язку в зоні АТО. Також відповідно до Постанови Нацбанку України №466 вимагається зупинення здійснення фінансових операцій на цих територіях.

 

3 грудня видання 62.ua повідомило, що у Донецьку вийшов останній номер журналу «Телегид», який видає УМХ.

 

«З 1 грудня припиняє роботу Донецька Філія УМХ. Тому новий, 50/1009-й номер "Телегида"вже не вийде у світ. За 20 років роботи у нас були злети і падіння, але безсумнівно - це талановитий і своєчасний проект, який усім серцем полюбили донеччани. Навіть під час АТО його тираж не опустився нижче 10 000 примірників. Спасибі всім, хто трудився і вкладав частинку своєї душі у створення журналу. Без вашого таланту і натхнення нічого б не вийшло! І найголовніше - є надія, що "Телегид" незабаром відродиться і почне нове життя. Поки тільки надія, але так хочеться в це вірити!», - написала у своєму Facebook шеф-редактор видання Влада Грибанова.


Нагадаємо, rолишній віце-президент «Українського медіахолдингу» (УМХ), а нині заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Григорій Шверк не прогнозує фінансових успіхів УМХ в умовах кризи і з новим керівництвом. Про це пан Шверк сказав журналістам, коментуючи на прохання «Детектор медіа» призначення Олени Бондаренко головою наглядової ради УМХ і Германа Кудинова генеральним директором видавничого дому УМХ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY