detector.media
08.12.2014 12:48
Невідомі створюють в соцмережі «ВКонтакте» спільноти сепаратистських «народних республік» по кожному регіону України
Невідомі створюють в соцмережі «ВКонтакте» спільноти сепаратистських «народних республік» по кожному регіону України

В соціальній мережі «ВКонтакте» невідомі користувачі створили спільноту «Черновицкая Народная Республика». Про це повідомляє видання «Молодий буковинець».

 

Перший запис у спільноті датується 2 грудня, учасниками групи є 112 осіб, серед яких є чимало жителів Чернівецької області.

 

Видання також зазначає, що загалом у соцмережі «ВКонтакте» створені сепаратистські спільноти майже по кожному з регіонів України. Найбільш чисельними є групи «Донецкая народная республіка», котра існує з 2008 року і налічує майже 72 тисяч учасників, та «Львівська народна республіка» - 11624 учасники. Остання виходить під гаслом: «За Союз з Новоросією! Зупиніть АТО!» і має відверто антиукраїнський зміст, незважаючи на публікації українською мовою.

 

Нагадаємо, глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявляє, що законодавчо за рішенням суду можна заблокувати той чи той веб-ресурс, зареєстрований в Україні, але соціальні мережі «Одноклассники» і «ВКонтакте» російських провайдерів не доступні для протидії російській інформаційній війні.

 

Раніше радник глави СБУ Маркіян Лубківський звернувся до громадян України з проханням не користуватися російськими соцмережами. Він переконаний, що російські соціальні мережі є елементом інформаційної війни проти України. «Ми переконані, що сьогодні російські соціальні мережі є елементом тиску і впливу на наших громадян. Ми стверджуємо з повною відповідальністю, що та ситуація, яка мала місце з українськими військовослужбовцями і з українськими строковиками, вона була підборкувана саме в мережі "ВКонтакте"», - заявив пан Лубківський.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY