detector.media
03.12.2014 14:59
Наливайко стверджує, що у момент призначення його головою Держкомтелерадіо, планів щодо створення Мінінформполітики не було
Наливайко стверджує, що у момент призначення його головою Держкомтелерадіо, планів щодо створення Мінінформполітики не було

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, коментуючи «Детектор медіа» створення Міністерства інформаційної політики, заявив, що  невирішених питань в реагуванні на сучасні виклики в інформаційному просторі дуже багато.

 

«Повільно проходять документи в міністерствах і відомствах: проект Стратегії розвитку інформаційного простору і проект Доктрини інформаційної безпеки були підготовлені за три місяці, але так досі і не прийняті. Проекти законів, урядових постанов, в тому числі з визначених пріоритетів, погоджуються у відомствах місяцями замість тижня за регламентом», - сказав голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

 

За словами пана Наливайка, ще в травні внесені пропозиції по розширенню інструментарію, серед них підпорядкування Держкомтелерадіо Концерну РРТ, «Преси України», але рішень досі немає.

 

«Ми запустили радіомовлення на Росію і Крим, внесли зміни в формат УТР за рахунок мобілізації внутрішнього ресурсу. Але треба йти далі. Необхідно створювати телерадіопродакшни, інформаційні центри для реагування на інформаційну агресію РФ. Роботи дуже багато, а хто в якому кріслі або без крісла - це не суттєво», - зазначив він

 

Голова Держкомтелерадіо також додав, що для того, щоб висловити своє ставлення до планів уряду створити Міністерство у справах інформаційної політики, треба побачити положення про це відомство.

 

Олег Наливайко нагадав, що коли у березні цього року медіаспільнота рекомендувала його в Держкомтелерадіо, було визначено п'ять пріоритетів у законодавчому забезпеченні функціонування медіасфери: створення суспільного телерадіомовлення, роздержавлення друкованих державних і комунальних ЗМІ, розширення зони доступу до публічної інформації, посилення гарантій професійної діяльності журналістів, прозорість медіа власності. «Створення Мінінформу ми не обговорювали», - зауважив він.

 

Водночас Олег Наливайко вважає, що управлінський статус керівника галузі треба підвищувати.

 

«Юрій Стець - ефективний менеджер, досвідчений політик, а головне, як у Кіплінга в "Мауглі", він нашої крові, в цьому ні в кого з журналістського цеху сумнівів немає. А хто має, то подивіться протокол засідання Комітету свободи слова після бойні 1 грудня під Адміністрацією президента з його виступом. Думаю, що застережень щодо цензури і планів згорнути свободу слова більше не буде ніколи», - запевнив голова Держкомтелерадіо.

 

Нагадаємо, 2 грудня Верховна Рада проголосувала за створення Міністерства інформаційної політики, яке очолив Юрій Стець.

 

Наміри влади створити міністерство інформаційної політики викликали гостро критичну реакцію медійників і журналістів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY