detector.media
03.12.2014 11:33
Стартував інформаційно-історичний портал «Народний щоденник Майдану»
Стартував інформаційно-історичний портал «Народний щоденник Майдану»

У грудні розпочав роботу інформаційно-історичний портал «Народний щоденник Майдану», який присвячений річниці Революції Гідності. 1 грудня у Києві відбулась презентація «Народний щоденник Майдану: пишемо історію разом» за участі ініціатора проекту народного депутата, радника Президента України, заслуженого лікаря України Ольги Богомолець, повідомляє прес-служба громадського діяча.

 

«Народний шоденник Майдану» - інформаційно-історичний портал, заснований на усних і письмових розповідях очевидців і учасників подій Євромайдану. За переконанням ініціатора проекту Ольги Богомолець, українці самі пишуть історію своєї країни, стаючи співавторами «Народного щоденника Майдану», створеного волонтерами.

 

Мета проекту - зберегти в пам'яті події листопада 2013 року - лютого 2014 року. Портал «Народний щоденник Майдану», за задумом авторів, стане документальним літописом про Майдан для поколінь українців.

 

Ініціатори проекту, представляючи новий портал, говорили про його історичну місію і про інші, не менш важливі цілі проекту - документальну, патріотичну, об'єднуючу, пошукову, громадську, викривальну.

 

«Людська пам'ять - нестійкий механізм. Важливі події стираються з неї, зникають деталі, нюанси, подробиці ... Рік, два і Майдан в наших розповідях буде виглядати абсолютно інакше. Ми повинні зробити все, щоб зберегти Майдан і людей, які відстояли Революцію Гідності, в пам'яті українського народу, в пам'яті поколінь, у пам'яті світової історії», - сказала Ольга Богомолець.

 

Проект створений і підтримується волонтерами

 

Кожен, хто стояв на Майдані, хто зберігає спогади у своїй душі, може зайти на портал і розповісти про свій Майдан, про тих, хто був поруч, про події, побачені зсередини. «Ми чекаємо на ваші фотографії, відео, розповіді, нариси та замальовки - усе, що може зберегти історію країни. Майдан триває і живе в наших серцях! Слава Україні! Героям Слава!», - закликають автори проекту.

 

З питаннями по проекту «Народний щоденник Майдану» можна звертатися за адресою info@tviymaydan.com.ua.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY