detector.media
02.12.2014 13:09
У Луганську українська телевежа транслює російські канали і радіостанції – журналіст
У Луганську українська телевежа транслює російські канали і радіостанції – журналіст

Луганський журналіст Валентин Торба стверджує, що наразі у Луганську, окупованому терористичною організацією «ЛНР»,  транслюють з телевежі, яка обслуговується з Києва, чотири російські канали та дві радіостанції. Про це 2 грудня він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

«У Луганську є 4 москальських канали, які транслює наша вишка. Вишка обслуговується Києвом (рахунки всі київські). Так само діють дві москальські FM-станції. Ніхто пальцем не поворухнув, щоб пробити хоч якийсь канал (нехай радіо) на область окупованих територій. Повна ізоляція від українського інформаційного поля. Повна. Розумієте? Це катастрофа!», - написав журналіст, який цього року став переможцем премії «За громадянську позицію в галузі публіцистики» імені Джеймса Мейса від газати «День».

 

«Детектор медіа» звернулась за коментарем до Концерну РРТ.

 

Нагадаємо, станом на 28 листопада за даними Національної ради з питань телебачення та радіомовлення на території міста Луганська не мовить жоден український телеканал чи радіостанція. 9 жовтня Нацрада повідомила, що російські канали здійснюють ефірне мовлення на частотах українських каналів у Донецьку, Луганську і Ровеньках (Луганська область).

 

Водночас 27 листопада член Нацради Владислав Севрюков заявив, що державні відомства працюють над впровадженням ФМ-радіомовлення для покриття сигналом Луганської і Донецької областей, в тому числі - захоплених терористами територій. За його словами, на сьогодні жителі Луганська можуть слухати «Радіо 24» на частоті 107,9 МГц (сигнал поширюється з міста Щастя) без ліценії.

 

На всіх звільнених від терористів територіях українські телерадіоорганізації мовлять відповідно до своїх ліцензій, повідомили в Нацраді й оприлюднили таблиці з переліком мовників і територій, які вони охоплюють сигналом.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY