detector.media
01.12.2014 14:34
Путін звільнив кримські ЗМІ від сплати держмита при реєстрації до 1 квітня 2015 року
Путін звільнив кримські ЗМІ від сплати держмита при реєстрації до 1 квітня 2015 року

Президент Російської Федерації Володимир Путін підписав закон про особливості правового регулювання відносин у галузі засобів масової інформації в Криму, згідно з яким кримські ЗМІ не будуть платити держмито за реєстрацію за законами РФ до 1 квітня 2015 року. Закон розміщено на сайті Кремля 1 грудня.

 

До 1 квітня наступного року реєстрація ЗМІ і надання ліцензій на теле- і радіомовлення в Криму буде здійснюватися без стягнення держмита.

 

Відповідно до документа, до цієї дати розповсюдження продукції ЗМІ в Республіці Крим і Севастополі, а також здійснення телерадіомовлення, вестиметься на підставі свідоцтв про реєстрацію ЗМІ та ліцензій на теле- і радіомовлення, виданих державними органами України.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 12 листопада Державна дума Російської Федерації ухвалила в першому читанні два відповідні законопроекти про особливості правового регулювання відносин у галузі засобів масової інформації в Криму. У законопроекті стосовно звільнення від стягнення держмита йшлося про довший термін - до 1 травня 2015 року.

 

Нагадаємо, на початку квітня стало відомо, що всім українським і кримським ЗМІ, що здійснюють свою діяльність на території Криму, до кінця року необхідно буде перереєструватися у відповідності до чинного законодавства Російської Федерації.

 

За даними «Центру журналістських розслідувань», за півроку перереєстрацію відповідно до російського законодавства пройшли близько 15% кримських ЗМІ.

 

У вересні голова Роскомнагляду Олександр Жаров заявив, що на реєстрацію в Роскомнагляд подали документи лише 42 кримських ЗМІ в той час, коли в українських органах півострова було зареєстровано 3121 медіа.

 

Окупаційна влада Криму лякає місцеві ЗМІ, які не пройдуть перереєстрацію відповідно до російського законодавства, можливими втратами назв.

 

У листопаді представник Роскомнагляду в Криму та Севастополі Сергій Худолей заявив, що після перереєстрації в Криму залишиться близько 250 ЗМІ з понад 3 тисяч, зареєстрованих до анексії Криму Росією.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY