detector.media
30.11.2014 17:58
До кінця року в «Арґументі-кіно» – ретроспектива новітніх українських фільмів
До кінця року в «Арґументі-кіно» – ретроспектива новітніх українських фільмів

Сьогодні, 30 листопада, у програмі «Арґумент-кіно» на «1+1» розпочинається ретроспектива новітнього українського кіно. Про це повідомляє портал «Kino-коло».

 

До Нового року до уваги телеглядачів - повнометражні й короткометражні стрічки таких режисрів, як Василь Домбровський, Дмитро Мойсеєв, Марина й Оксана Артеменко, Руслан Батицький, Максим Ксьонда, Роман Бровко та інші.

 

Відкриє покази документальна стрічка «Присмерк» Валентина Васяновича (2013) та розмова із режисером у студії.

 

Нагадаємо, картина створювалася протягом року у далекому селі на Поліссї. Її героями виступили родичі кінорежисера - 82-річна тітка Марія і її 62-річний син Сашко, в минулому сільський вчитель,який втратив зір внаслідок хвороби.

 

Нагадаємо, цього року картина перемогла у номінаціїї «Найкращий український повнометражний фільм» Одеського міжнародного кінофестивалю. А на фестивалі Docudays UA-2014 «Присмерк» було відзначено «За непересічне візуальне й емоційне змалювання людської стійкості, чуттєвості та незалежності».

 

Сьомого грудня у програмі «Арґумент-кіно» - стрічки «Довженко починається, або Сашко-реформатор» Василя Домбровського (2008) та «Ягідка кохання» Олександра Довженка (1925). З програмою наступних показів можна ознайомитися тут.

 

Як писала «Детектор медіа», протягом листопада-грудня 2013 року в програмі «Арґумент-кіно» демонструвалися 35 короткометражних фільмів молодих українських режисерів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY