detector.media
29.11.2014 15:48
Заради російських ЗМІ з полонених вибивали зізнання, що вони з «Правого Сектора», - Віктор Майстренко
Заради російських ЗМІ з полонених вибивали зізнання, що вони з «Правого Сектора», - Віктор Майстренко

Російський блогер і журналіст Віктор Майстренко, який тривалий час перебував на Сході України, розповів «Громадському радіо», як готували матеріали з цих територій російські ЗМІ.

 

За його словами, під час звільнення зполону українського журналіста і блогера Сергія Лефтера, був момент, коли «спеціально приходили журналісти з каналу "Россия-24", ставили камеру, саджали полонених хлопців на стілець, замотували очі скотчем і били, щоби ті на камеру сказали, що вони з "Правого сектора"».

 

Російські журналісти, які працюють в самопроголошених республіках, отримують величезні зарплати, зазначив пан Віктор Майстренко: «Це не 10 тисяч доларів і не 15, і не 20 тисяч доларів. Вони отримують більше. Там зовсім інший порядок цифр. Щоб отримувати такі зарплати, заради грошей, люди готові на що завгодно».

 

Також він додав, що захоплювали в Слов'янську тоді будь-кого, хто хоч якось виказував свою нелояльність до бойовиків: «У полон потрапляли всі, хто показав свою нелояльність режиму - і місцеві, і приїжджі.На початку туди їхало чимало молодих-хлопців- фрілансерів «просто познімати». А закінчувалися ці поїздки для них перебуванням у підвалах СБУ в Луганську».

 

Нагадаємо, у полоні самопроголошених республік («ЛНР» та «ДНР») і досі перебувають українські журналісти. Серед них - харківський журналіст, фрілансер часопису «Український простір» Роман Черемський. Також у полоні «ЛНР» - головний редактор луганського інтернет-видання «Політика 2.0» Сергій Сакадинський.

 

«Детектор медіа»

Фото зі сторінки Віктора Майстренка у Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY