detector.media
01.12.2014 16:19
2 грудня – круглий стіл ІМІ «Жінки і засоби масової інформації»
2 грудня – круглий стіл ІМІ «Жінки і засоби масової інформації»

2 грудня у Києві журналісти, медіаексперти та новообрані депутати обговорять проблему гендерної рівності у ЗМІ. Інститут масової інформації (ІМІ) в рамках кампанії з просування європейських етичних стандартів в українських ЗМІ, організовує круглий стіл «Жінки і засоби масової інформації».

 

Метою круглого столу є визначити вплив ЗМІ на існування в Україні соціальної та економічної дискримінації жінок і чоловіків, та обговорити можливі заходи, які зменшать дискримінацію.

 

Захід відбудеться з 10.00 до 13.00 за адресою: Київ, вул. Грушевського, 26/1, готель «Київ».

 

Під час роботи круглого столу планується:

- проаналізувати існуючі дані щодо впливу ЗМІ на формування ґендерної культури населення;

- провести огляд нормативно-правових актів щодо забезпечення рівності жінок і чоловіків та їх  застосування у діяльності ЗМІ;

- обговорити шляхи та засоби протидії формуванню через ЗМІ негативних ґендерних стереотипів у різних категорій та груп населення;

- обговорити можливі заходи, які зменшать дискримінацію, в тому числі, пропозиції по запровадження гендерних етичних стандартів для ЗМІ, та по тексту спільного Звернення до медіа-спільноти.

 

Участь в обговоренні візьмуть виконавчий директор Інституту масової інформації (ІМІ) Оксана Романюк; перший секретар Посольства Королівства Нідерландів в Україні Марися Пехачек; представник Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Михайло Чаплига; експерти Інституту масової інформації Олена Голуб та Максим Ратушний; гендерна експертка Марія Дмитрієва; журналістка «Громадського радіо» Наталя Соколенко.

 

Також під час круглого столу відбудеться презентація відеоролика ІМІ «Жінки і ЗМІ», продюсеркою якого виступила Аксиня Куріна.

 

Журналісти можуть акредитуватися на захід по телефону: +38-063-278-76-45.

 

Захід проводить за підтримки Посольства Нідерландів в Україні та програми МАТРА.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY