detector.media
27.11.2014 13:48
У сайту «Укрінформ» з’явились два фейкові клони
У сайту «Укрінформ» з’явились два фейкові клони

Контент сайту інформаційного агентства «Укрінформ»наразі  копіюють два ресурси - http://www.ukr-inform.com/ і http://www.ukrinform.info. На сайті київської інформагенції міститься повідомлення, що це «класичний "фейк", який може мати на меті далекосяжні інформаційні провокації».

 

З метою виявлення клонів юридична служба «Укрінформу» підготувала заяви в правоохоронні органи і в Службу безпеки України.

 

Як вдалося встановити співробітникам інформагентства, ресурс http://www.ukr-inform.com створено в Севастополі (окупований РФ Крим), а його хостинг здійснюється з Нідерландів. Цей ресурс занесено до чорних міжнародних списків спамерів,  що свідчить, що з нього ведеться спам-розсилка вірусів та іншого шкідливого вмісту повідомлень.

 

 

 

Інший клон Ukrinform.info в «Укрінформі» виявили два роки тому. «З ним було складно боротися через його московське походження і російську юрисдикцію. Але на той час не було між нашими країнами війни, в усякому разі - гарячої, та і за контентом цей ресурс був млявим і без особливих амбіцій, любительським. Тому  "Укрінформ " міг дозволити собі просто ігнорувати цього "клона "», - коментують в інформагенції.

 

 

Останнім часом цей ресурс під шапкою «Ukr Inform» виходить українською мовою. Його веб-сервер-дизайн поліпшено. Сайт «до останньої коми» копіює оригінальні новини і коментарі «Укрінформу»  під знаком копірайту «Укрінформ». Також на ресурсі представлено рекламу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY