detector.media
26.11.2014 12:56
У суботу НЛО TV покаже фільм «Майдан» Сергія Лозниці
У суботу НЛО TV покаже фільм «Майдан» Сергія Лозниці

У суботу, 29 листопада, телеканал НЛО TV покаже документальний фільм «Майдан», знятий рік тому відомим українським режисером Сергієм Лозницею. Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Стрічка «Майдан» вийде в програмі «Про КІНО на НЛО» о 21.30.

 

Фільм відстежує хід української революції, починаючи з мирних акцій на Майдані Незалежності у Києві і появи багатотисячного мітингу, закінчуючи кривавими зіткненнями - оператор знімав події впродовж чотирьох місяців.

 

«На глядача чекають довгі статичні плани, живі діалоги, відсутність акторів і постановочних сцен, абсолютно статична камера. Відсутність головного героя - ключова формула фільму. Головний герой "Майдану" - це народ. Це той унікальний випадок, коли фільм був знятий не за режисерським сценарієм, а люди прожили історію, створюючи основу для фільму», - зазначають у прес-службі.

 

Нагадаємо, телевізійна прем'єра стрічки «Майдан» відбулася  з нагоди річниці революції на Першому національному.

 

Світова прем'єра фільму «Майдан»  відбулася на 67-му Каннському міжнародному кінофестивалі в травні цього року. Пізніше картина вийшла в прокат у Франції, Польщі, Нідерландах та інших європейських країнах. Українська прем'єра стрічки відбулася у липні на 5-му Одеському міжнародному кінофестивалі в рамках спеціальної документальної програми «Шлях до свободи». 24 липня фільм вийшов у національний прокат в Україні.

 

Документальний фільм «Майдан» Сергія Лозниці було включено до програми Міжнародного фестивалю документального кіно и анімації DOK Leipzig-2014 (Лейпціг, Німеччина), документальної програми Лондонського кінофестивалю (BFI London Film Festival) та інших кінофорумів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY