detector.media
26.11.2014 09:56
У Криму окупаційна влада затвердила нові правила для парламентської акредитації журналістів
У Криму окупаційна влада затвердила нові правила для парламентської акредитації журналістів

Президія кримського «парламенту», що представляє окупаційну влади Криму,  затвердила нові правила акредитації журналістів, працівників засобів масової інформації, інформаційних агентств в так званій «Державній Раді» Криму. Тепер для висвітлення роботи відомства журналістам потрібна картка «парламентського кореспондента», видана «Держрадою», повідомляє видання «Крым.Реалии» з посиланням на прес-службу кримського «парламенту».

 

За інформацією голови профільного комітету «Держради» Сергія Шувайнікова, можуть акредитуватися журналісти, працівники тих ЗМІ, які мають державну реєстрацію, а також іноземні кореспонденти, акредитовані в Міністерстві закордонних справ Російської Федерації в порядку, встановленому законодавством Російської Федерації.

 

Тобто акредитацію не отримають ті кримські ЗМІ, які ще не перереєструвались згідно законодавства Росії. Як повідомляла «Детектор медіа», на початок листопада в анексованих Криму і місті Севастополі були перереєстровані згідно законодавства РФ лише 83 ЗМІ. При цьому в українських органах на півострові було зареєстровано 3121 ЗМІ.

 

Пан Шувайников також назвав введення нових форм акредитації. Тепер журналісти суспільно-політичних видань та інформаційних агентств, що регулярно висвітлюють роботу «Держради» отримають картку «Парламентський кореспондент». У технічного персоналу, що обслуговує аудіовізуальні засоби масової інформації, в картці акредитації буде написано «Електронна преса». Цей документ дає право внесення та винесення звукозаписної, знімальній та освітлювальної апаратури в будівлю «парламенту».

 

Акредитація журналістів, працівників ЗМІ є персональною і надається конкретному журналісту, працівникові ЗМІ, сказано в повідомленні прес-служби.

 

Наразі видання не повідомляє про інші особливості акредитації.

 

Нагадаємо, у жовтні так званий «Комітет Державної ради Республіки Крим з інформаційної політики, зв'язку і масових комунікацій» заявив про розробку нового порядку акредитації журналістів для роботи в «парламенті». Попередньо повідомлялося, що для отримання акредитації окрім реквізитів редакції «парламент Криму» буде вимагати багато додаткової інформації про журналіста: необхідно буде надати інформацію про освіту, спеціальність, стаж роботи журналіста, а також про його творчий псевдонім.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY