detector.media
25.11.2014 16:43
Українсько-турецька драма «Люби мене», яка не вийшла в прокат в Україні, підкорюватиме Багами
Українсько-турецька драма «Люби мене», яка не вийшла в прокат в Україні, підкорюватиме Багами

Стрічка української режисери Марини Горбач і турецького кіномитця Мехмета Багадір Ера «Люби мене» візьме участь у Міжнародному Багамському кінофестивалі. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства України з питань кіно.

 

11-й кінофестиваль на Багамах (Bahamas International Film Festival), який розпочнеться 4 грудня в місті Нассау, вперше покаже у своїй конкурсній програмі фільм, що вироблений за участі України. Фільм демонструватиметься 4-го грудня о 16.45 в кінотеатрі Galleria JFK.

 

Фестиваль був заснований 2004 року як некомерційна організація. Маючи статус міжнародного, він показує фільму з усього світу в різних жанрах і формах - від короткометражних до повнометражних, ігрових, документальних і анімаційних (Гран-прі журі фестивалю спонсорує одна з найвідоміших в світі мережа ресторанів Hard Rock Cafe). Багамський кінофестиваль встиг стати одним з провідних копродукційних форумів в Карибському регіоні й доволі цікавим для молодих режисерів і продюсерів.

 

Фільм «Люби мене» був створений за участі Державного агентства України з питань кіно 2013 року (копродукційний проект, з якого 50% відсотків було українських грошей, 7 млн. 100 тис. грн., а інші 50% - турецької сторони). Після своєї прем'єри у серпні 2013 року на кінофестивалі в Монреалі (Канада), фільм був представлений на понад 30-ти кінофестивалях, від Японії до Сполучених Штатів та Індії. Після Багамського кінофесту фільм буде показаний на фестивалі в Тунісі та в межах Тижня турецького кіно в Мілуокі, США.

 

Відзначена журі численних міжнародних кінофорумів стрічка  завоювала приз за найкращу акторську роботу виконавця головної Усхана Чакира на цьогорічному Одеському міжнародному кінофестивалі. Зокрема, картину було відзначено призом за кращий фільм у Косово, спеціальним призом журі на МКФ у Нешвілі (США), призом за кращий сценарій, спеціальним призо журі та призом кінокритики на МКФ у Порто (Португалія).

 

Як писала «Детектор медіа», стрічка так і не вийшла в український кінопрокат. «Можливо, нам вдасться знайти дорогу до українського глядача завдяки турецькому серіалу (турецька назва "Курт Сеіт і Шура"), в зйомках якого задіяно нашого актора Усхана Чакира. Невдовзі цей серіал виходитиме на "Інтері"», - розповіла продюсер стрічки Олена Єршова.

 

 «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY