detector.media
25.11.2014 13:39
Росія обіцяє не забороняти трансляцію українських каналів у Криму - провайдери «самі відключають»
Росія обіцяє не забороняти трансляцію українських каналів у Криму - провайдери «самі відключають»

Міністерство зв'язку і масових комунікацій Росії обіцяє не забороняти провайдерам кабельного телебачення в Криму транслювати українські телеканали. Про це заявив заступник міністра російського Мінзв'язку Олексій Волін під час робочої поїздки до Севастополя (Крим), повідомляє з посиланням на інформагенцію ТАСС «Радіо Свобода».

 

«Йти адміністративним шляхом я не бачу особливого сенсу, як і вводити тупу заборону. Потрібно дати глядачеві можливість вибрати», - сказав пан Волін.

 

Він упевнений, що в Криму переважна кількість провайдерів поміняли пакети не через заборону на трансляцію українських телеканалів, а виходячи з того, що рейтинги російських каналів на півострові вищі.

 

З початку березня цього року українські канали зникли з аналогового мовлення в Криму, а пізніше  - з усіх кабельних мереж на півострові. Починаючи з лютого, на частотах українських телеканалів мовлять російські. Це сталося відразу після початку російської військової інтервенції в Крим.

 

Нагадаємо, Державна дума Російської Федерації ухвалила в першому читанні два законопроекти про особливості правового регулювання відносин у галузі засобів масової інформації в Криму.  Проекти законів, внесені групою депутатів, допускають до 1 квітня 2015 року поширення ЗМІ в анексованому Криму і Севастополі, включаючи здійснення телерадіомовлення, на підставі свідоцтв про реєстрацію ЗМІ та ліцензій на теле- і радіомовлення, виданих державними органами України.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY