detector.media
24.11.2014 17:45
Продюсер анімаційного фільму «Бабай» сподівається на бокс-офіси у 8 млн грн
Продюсер анімаційного фільму «Бабай» сподівається на бокс-офіси у 8 млн грн

Перший український повнометражний анімаційний  фільм «Бабай» стартує в національному прокаті 18 грудня. Про це в інтерв'ю «Детектор медіа» розповів продюсер проекту, директор студії «Укранімафільм» Едуард Ахрамович.

 

Він очікує, що касові збори проекту сягнуть восьми мільйонів гривень.

 

Продюсер позиціонує цей проект як не менш амбітний, ніж «Три богатирі» пітерської кіностудії «Мельница». «Та ж аудиторія, та ж техніка виконання, тільки українська робота», - коментує пан  Ахрамович.

 

За сюжетом, сучасного Бабая в фільмі супроводжує армія фольклорної нечисті: страхи з трьома очима, цнотлива Відьма, багатий Вій, відчайдушний Чорт, шалений від нещасного кохання Кіт. Анімаційний фільм зацікавить як сімейну аудиторію, так і дітей, які грають в Angry Birds, жартує Едуард Ахрамович.

 

«Це не нафталін, не совок і не шароварщина, а сучасний анімаційний фільм, -  коментує він. - Окрім того, що він веселий, прикольний, це класична мальована анімація, якою й славетна студія "Укранімафільм", у портфоліо якої - "Капітошка", "Петрик П'яточкін", "Як козаки...", "Острів скарбів". У "Бабаї" є елементи 3D - наприклад, у деяких  об'єктах. Однак мальовану анімацію ми вважаємо перспективнішою. Мало яка студія може продемонструвати такий рівень, як наші фахівці».

 

Прокат «Бабая, каже Едуард Ахрамович, має довести перспективність української анімації. «Ми вже плануємо "Бабай-2" і серіал "Бабай". Кошти на нього переконуватимемо надати державу  - як тільки доведемо, з яким успіхом  можуть виходити в кінотеатрах такі проекти», - розповів продюсер.

 

Директор «МультиМедіа Дистрибьюшн», що займається дистрибуцією «Бабая» Роман Мартиненко розповів у коментарі «Детектор медіа», що прокат охопить 100 кінозалів у переважно великих містах України. При цьому ведуться переговори щодо залучення кінотеатрів у Слов'янську й Донецьку. «Кіномистецтво цікавило глядачів і у часи Другої світової війни, - коментує пан Мартиненко. - Тож співпраці із донецьким кінотеатром ми не припиняли».

 

Стрічку подаватимуть кінотеатрам на 17-ти плівкових фільмокопіях та в DCP-форматі. Основний час показу - зранку до 15-ї години, рідше - до 17-ї.

 

Окрім кінопрокату з групою телеканалів «Інтер» ведуться переговори щодо телепрем'єри «Бабая». Також анімаційний фільм буде доступний користувачам послуги Video On Demand.

 

Промокампанія стрічки, за словами Едуарда Ахрамовича, реалізується на партнерських засадах - без залучення коштів. Долучилася канали групи «Інтер» - «Інтер», «Піксель», К1, К2, Enter Film і НТН, а також їхні сайти. Зокрема, вони транслюватимуть 15-секундний трейлер «Бабая».

 

Також за партнерською програмою ролик вийде на «Малятко ТБ». Має «Бабай» і радіопартнерів - «Наше радіо», а також домовленості щодо просування в інтернеті (онлайн-кінотеатр «Мегого», Bigmir, Kino-Teatr.UA, кіносервіси та та інформагентство «Голоc. UA»). Долучилися до промотування й інтернет-провайдери, що розсилатимуть повідомлення про фільм воїм абонентам. Переговори ведуться ще з 15-ма партнерами.

 

Також, за словами продюсера, промокампанія та покази «Бабая» доповнить доброчинна програма. Спільно з телеканалом «Інтер» з 1 по 20 грудня буде проведено благодійний марафон зі збору коштів для хворих дітей.  «Цього тижня ми остаточно вирішимо, який буде формат, - розповів пан Ахрамович. - Плануємо залучити до марафону  «Ранок на "Інтері "».

 

Також, каже продюсер, одна гривня з кожного квитка на «Бабая» буде скерована на потреби дітей-переселенців.

 

Як писала «Детектор медіа», на створення «Бабая» пішло п'ять років. Створювався він за фінансування Державного агентства України з питань кіно. Бюджет - близько двох мільйонів доларів за курсом долара 2008-го року.

 

Режисер фільму - Марина Медвідь, автор сценарію - Вадим Шинкарьов, звукорежисер -Андрій Обод. Озвучували анімаційний фільм відомі українські актори театру і кіно: Остап Ступка (Чорт), Мирослав Кувалдін (Кіт-скрипун), Олеся Чечельницька (чарівна пташка Алконост) і «голос» центрального персонажу Борис Георгієвський (Бабай).

 

Повну версію інтерв'ю з Едуардом Ахрамовичем читайте незабаром.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY