detector.media
21.11.2014 20:30
У День пам'яті жертв голодоморів «Еспресо TV» покаже прем’єру грузинського документального циклу «Окупація»
У День пам'яті жертв голодоморів «Еспресо TV» покаже прем’єру грузинського документального циклу «Окупація»

22 листопада, у День пам'яті жертв голодоморів на «Еспресо TV» відбудеться прем'єра грузинського документального циклу «Окупація». Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

У циклі розповідається про злочини як нацистської Німеччини, так і Радянського Союзу. Зйомки тривали протягом півтора року. До проекту були залучені кращі експерти - історики, очевидці подій, суспільні лідери. Грузинський телеканал ПІК обрав для української прем'єри циклу документальних фільмів «Окупація», присвячених  країнам, де в минулому мали місце геноцид та іноземна окупація, канал «Еспресо TV».  Перша серія фільму вийде о 19.00.

 

Цикл складається з 17 документальних стрічок, знятих у 2011 році в 15 країнах світу. Перша серія фільму, що виходить цієї суботи, в День пам'яті жертв голодоморів, присвячена голоду в Україні 1932-1933 років. Надалі вони будуть демонструватися на «Еспресо TV»  щосуботи та щонедлі о 19.00.

 

«У дні, коли наша країна зазнає агресії, надзвичайно важливо засвоїти уроки країн, що пройшли випробування окупацією. Україна 30-х років, розшматована Польща з кривавою Катинню, військова інтервенція в Афганістан і випалена градами Чечня - усі ці події трапилися не в далекому минулому - на жаль, це новітня історія світу, в якому ми живемо. Ще живі свідки тих злочинів, і ми маємо памятати про них і робити висновки, щоб разом знайти спосіб - як зупинити путінську Росію сьогодні», - зазначила програмний директор каналу «Еспресо TV» Марія Гурська.

 

Нагадаємо, 15 листопада телеканал «Еспресо TV» показав документальний фільм режисера Володимира Тихого «Наша Надія» про українську льотчицю Надію Савченко, арештовану в Росії.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY