detector.media
21.11.2014 18:03
21 листопада – Всесвітній день телебачення
21 листопада – Всесвітній день телебачення

21 листопада вже 18 років святкується як Всесвітній день телебачення (World Television Day). 

 

Цю дату затвердила Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних націй (ООН) 17 грудня 1996 року з нагоди проведення першого Всесвітнього телевізійного форуму ООН.

 

Усім країнам було запропоновано відзначати цей день, обмінюючись телевізійними передачами та програмами про соціальний і економічний розвиток, мир і безпеку, а також поглиблювати культурний і міжнаціональний обмін.

 

В Україні перший офіційний  телевізійний ефір відбувся 1 лютого 1939 року і тривав усього 40 хвилин. Повноцінна історія українського телебачення розпочалася 1951 року у Харкові, де група радіоаматорів здійснила вдалу спробу передачі перших телевізійних пересилань за електронною системою з чіткістю зображення.

 

Цього року телевізійників з професійним святом привітала «Медіа група Україна». На ТРК «Львів» відбулась зустріч генерального консула Республіка Польща у Львові Ярослава Дрозда з журналістами та представниками громадськості. Консул, який є журналістом за освітою, привітав учасників зустрічі, підкресливши, що польські та українські свята є тісно пов'язаними, а також відзначив значний розвиток Львівського телебачення за останні роки, повідомляє прес-служба ТРК «Львів».

 

«Детектор медіа» вітає колег зі святом і бажає зміцнення телевізійного ринку, підвищення професіоналізму та хороших новин!

 

Нагадаємо, в Україні національний День працівників радіо, телебачення та зв'язку відзначають 16 листопада.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY