detector.media
21.11.2014 16:27
Перший національний застосував спецпрограмування у День пам’яті жертв Голодоморів
Перший національний застосував спецпрограмування у День пам’яті жертв Голодоморів

22 листопада, у День пам'яті жертв Голодоморів,  Перший національний сформував  особливу програмну сітку.  Про це повідомляє PR-служба телеканалу.

 

О 11.20 в ефірі каналу вийде документальний фільм «Жорна» режисери Ганни Гін. Стрічка містить свідчення харків'ян про Голодомор і розповідає, як Харків перетворився на острів життя у величезному океані смерті. Герої стрічки розповідають свої історії, і твердять, що Голодомор творився руками  українців, нехай і за наказами чужинців.

 

О 15.10 телеканал покаже документальну стрічку «Американська допомога голодуючій Україні. 1921-1923 рр.» Цей документальний фільм знято про маловідому сторінку вітчизняної історії - голодомор 1921-1923 років. Тоді в Україні загинуло за різними оцінками від 2 до 5 мільйонів людей. Як стверджують історики, якби не допомога міжнародних благодійних організацій, передусім американських, кількість жертв у ті роки могла б бути значно більшою.

 

О 1.:30 на Першому відбудеться трансляція заходів з ушанування пам'яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні.  Глядачі побачать пам'ятні заходи з Меморіалу пам'яті жертв голодоморів - скорботну ходу та панахиду за померлими з голоду 1932-1933 рр. в Україні за участю предстоятелів українських християнських церков.

 

О 16.00 - в Україні загальнонаціональна хвилина мовчання.

 

О 16.30 вийде документальний фільм «Геноцид українського народу». Шістнадцять країн світу визнали Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу. Кадри цього фільму - жахливі свідчення тих років, красномовні факти винищення українців.

 

Нагадаємо, 22 листопада о 19.00 на Першому національному відбудеться прем'єра французького фільму «Голодомор. Забутий геноцид» режисерки Бенедикт Бане. До фільму увійшли проникливі розповіді літніх людей, які пережили Голодомор, інтерв'ю з дослідниками і українськими політиками, архівні документи і кадри радянської кінохроніки.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY