detector.media
21.11.2014 14:46
В ефірі Першого національного вийде французький фільм «Голодомор. Забутий геноцид»
В ефірі Першого національного вийде французький фільм «Голодомор. Забутий геноцид»

22 листопада, у День пам'яті жертв Голодоморів Перший національний покаже фільм «Голодомор. Забутий геноцид». Про це повідомляє PR-служба телеканалу.

 

Стрічка вийде в ефір о 19.00.

 

Документальний фільм «Голодомор. Забутий геноцид» був знятий французькою режисеркою Бенедикт Бане і вперше показаний в Україні 19 листопада.

 

«На початку тридцятих років Україна, яку всі знали як житницю Європи, була приречена сталінським комуністичним режимом помирати з голоду. Поділля - сільськогосподарський центр України - за час Голодомору втратив чверть населення...», - так починається французький фільм.

 

Передісторією виникнення фільму стало знайомство у Франції Бенедикт Бане з українкою, батько якої пережив Голодомор. Вражена почутими розповідями про трагедію українських селян, режисерка у 2010 році приїхала до України і почала роботу над фільмом. Мотивована прагненням якомога правдивіше висвітлити темні сторінки нашої історії, вона звернулася за допомогою не лише до визнаних українських і французьких дослідників, а й безпосередньо до свідків подій.

 

У Франції глядачі побачили стрічку рік тому. Під час прем'єри в Україні Бенедикт Бане розповіла: «У Франції про Голодомор 1932-33 років знають хіба що науковці, які працюють із цієї тематикою. Тому коли я зустріла українку, яка розповіла мені про цю трагедію, я одразу захотіла зняти фільм А в основу стрічки лягла історія родини чоловіка із Соболівки, що на Вінниччині».

 

Режисерка зазначила, що фільм «Голодомор. Забутий геноцид» вона присвячує всім, хто пережив голод. Адже всі, з ким Бенедикт Бане познайомилась, вразили її своїми емоціями, пережитими стражданнями, незборимим духом, почуттям власної гідності.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY