detector.media
20.11.2014 20:12
До річниці Революції Перший національний покаже фільм «Майдан» Сергія Лозниці
До річниці Революції Перший національний покаже фільм «Майдан» Сергія Лозниці

Перший телевізійний показ відомої документальної стрічки режисера Сергія Лозниці «Майдан» відбудеться 23 листопада на Першому національному. Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Фільм вийде в ефір о 18.25.

 

Стрічка Сергія Лозниці є документальним епосом Революції Гідності, де головний герой фільму - не окремий персонаж, а всі учасники подій.

 

«Моя мета - привести глядача на Майдан і дати йому можливість прожити 90 днів революції. Я хотів залишити глядача наодинці з подіями, без будь-яких коментарів або голосу за кадром. Також намагався записати якнайбільше прямого звуку з місця подій, щоб створити поліфонію, симфонію звуку в картині», - розповів Сергій Лозниця.

 

Нагадаємо, що світова прем'єра фільму «Майдан»  відбулася на 67-му Каннському міжнародному кінофестивалі в травні цього року. Пізніше картина вийшла в прокат у Франції, Польщі, Нідерландах та інших європейських країнах. Українська прем'єра стрічки відбулася у липні на 5-му Одеському міжнародному кінофестивалі в рамках спеціальної документальної програми «Шлях до свободи». 24 липня фільм вийшов у національний прокат в Україні.

 

Документальний фільм «Майдан» Сергія Лозниці було включено до програми Міжнародного фестивалю документального кіно и анімації DOK Leipzig-2014 (Лейпціг, Німеччина), документальної програми Лондонського кінофестивалю (BFI London Film Festival) та інших кінофорумів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY