detector.media
20.11.2014 09:22
В низці країн ЄС посли України ігнорують ЗМІ – водночас Росія веде інформаційну війну
В низці країн ЄС посли України ігнорують ЗМІ – водночас Росія веде інформаційну війну

Посольства України в деяких країнах центральної Європи майже не ведуть інформування ЗМІ та суспільства країни перебування, попри інформаційну війну з боку проросійських політиків. Про це йдеться в статті «Інформаційна війна, європейський фронт» Катерини Андрєєвої, присвячений дослідженню медійного ринку Чехії та Словаччини в контексті висвітлення подій в Україні, інформує «Європейська правда».

 

За даними пані Андрєєвої, посли України в Чехії та Словаччині практично не спілкуються з місцевою пресою і не доносять до мешканців цих країн український погляд на події протистояння з Росією.

 

«Судячи з офіційних даних дипмісій, посол у Чехії за цілий рік не дав жодного інтерв'ю друкованим ЗМІ, посол у Словаччині - лише одне. Про його телевізійний коментар на сайті також лише одна згадка», - йдеться в дослідженні.

 

Також посольства майже не поширюють інформацію для журналістів чеською та словацькою мовами, обмежуючись українськими та англійськими прес-релізами.

 

Чеські журналісти також зазначають, що українська дипмісія відсутня в інформаційному полі.

 

«Електронні розсилки з посольства з питань актуальних подій неефективні. Вони емоційні, загальні, приходять із запізненням. Такі новини просто "зникають" в редакціях», - зазначає зарубіжний кореспондент Чеського телебачення Йозеф Паздерка, що висвітлює події в Україні.

 

«І, звичайно, новини мають бути чеською мовою. А розсилка з посольства України в Чехії англійською мовою виглядає дивно», - погоджується з ним редактор закордонного відділу газети Mladá fronta DNES Лубош Палата.

 

«Це створює інформаційний вакуум, який одразу поспішають заповнити "друзі" з російської дипмісії», - додає автор статті.

 

Нагадаємо, 17 і 19 листопада у Празі (Чехія) пройшли акції протесту проти проросійської позиції президента Чехії Мілоша Земана.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY