detector.media
19.11.2014 20:41
«Газпром-медіа» скасував наказ про звільнення журналіста «Эхо Москвы», який вів програму про «кіборгів» Донецького аеропорту
«Газпром-медіа» скасував наказ про звільнення журналіста «Эхо Москвы», який вів програму про «кіборгів» Донецького аеропорту

Наказ про звільнення ведучого радіостанції «Эхо Москвы» Олександра Плющева скасований. Про це передає ТАСС з посиланням на повідомлення прес-служби холдингу «Газпром-медіа».

 

Одночасно головний редактор радіостанції Олексій Венедиктов направив подання про відсторонення Олександра Плющева від ефіру до 14 січня 2015 року. Крім того, в трудовий договір головного редактора внесені доповнення, що стосуються підвищення його персональної відповідальності за відповідність розповсюджуваних ЗМІ матеріалів вимогам чинного законодавства РФ, йдеться в повідомленні «Газпром-медіа».

 

Як відомо, «Газпром-медіа» володіє 66 відсотками акцій радіостанції «Эхо Москвы».

 

Нагадаємо, 6 листопада голова ради директорів холдингу «Газпром-медіа» Михайло Лесін допустив можливість відставки головного редактора радіостанції Олексія Венедиктова. Приводом стала відмова головреда звільнити журналіста Олександра Плющева, на чому наполягало керівництво «Газпром-медіа», яке вважає аморальним його запис Twitter через загибель сина голови президентської адміністрації Сергія Іванова.

 

Журналіста звільнила гендиректор радіостанції Катерина Павлова, а Михайло Лесін і Олексій Венедиктов після кількох зустрічей так і не ухвалили спільного рішення. 10 листопада стало відомо, що наприкінці року гендиректор Катерина Павлова залишить «Эхо Москвы».

 

Головний редактор «Эхо Москвы» Олексій Венедиктов на зустрічі з головою ради директорів холдингу «Газпром-медіа» Михайлом Лесіним 18 листопада заявив, що має намір до кінця поточного року внести офіційну пропозицію про викуп радіостанції.

 

Раніше головний редактор російської радіостанції «Эхо Москвы» Олексій Венедиктов оскаржив у суді попередження Роскомнагляду щодо програми радіостанції про події в Донецьку.

 

Наприкінці жовтня «Роскомнагляд» виніс радіо і сайту «Эха Москвы» письмове попередження за програму «Своїми очима», у якій, на думку відомства, містилася інформація екстремістського характеру, яка «виправдовує практику військових злочинів».

 

Випуск програми називався «Бої за донецький аеропорт». У ньому брали участь кореспондент Los Angeles Times Сергій Лойко і журналіст радіостанції і телеканалу «Дождь» Тимур Олевський. Вели програму Софіко Шеварднадзе і Олександр Плющев. Розшифровка програми, опублікована пізніше на сайті, була видалена на вимогу Роскомнагляду.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY