detector.media
19.11.2014 20:01
Проект угоди про копродукцію України та Польщі передбачає податкові пільги – Пилип Іллєнко
Проект угоди про копродукцію України та Польщі передбачає податкові пільги – Пилип Іллєнко

Міжурядова угода про спільне кіновиробництво Польщі та України передбачатиме податкові пільги для кіновиробників обох країн. Про це в інтерв'ю «Детектор медіа» щодо підсумків роботи протягом ста днів на посаді голови Держкіно повідомив Пилип Іллєнко.

 

«Головна мета - спростити процес взаємодії при створенні двосторонніх фільмів за участі українських та польських продюсерів. Згідно угоди, ці фільми для обох країн будуть визначені як національні. Відповідно вони отримуватимуть пільги і преференції, передбачені в Польщі та в Україні для національних фільмів - зокрема, податкові пільги», - повідомив Пилип Іллєнко.

 

За словами глави Держкіно, міжурядова угода також має сприяти спрощенню процесу комунікації між кінематографістами, як і спрощенню процесу пошуку партнерів для копродукції.

 

Щодо спільних тем у кіно для України і Польщі, Пилип Іллєнко сказав: «Теми мають бути такими, що привносять не розбрат, а об'єднавчі, спільні та позитивні (речі. - ТК). У нашій спільній із Польщею історії є багато спільних сторінок, які по-різному оцінюються в наших країнах. І, звичайно, хотілося б, щоб кінематограф сприяв позитивній комунікації. Втім, яку тему обрати - історичну чи з сьогодення, вирішуватимуть митці».

 

Як писала «Детектор медіа», у жовтні стало відомо, що Польща та Україна розроблятимуть і погоджуватимуть міжурядову угоду про спільне кіновиробництво. Під час Варшавського кінофестивалю відбулася зустріч Пилипа Іллєнка і директора Польського інституту кіномистецтва Агнєшки Одорович. Окрім розробки зазначеної угоди сторони домовилися сприяти розвитку українсько-польської копродукції, популяризувати польське кіно на українському ринку і українського - в Польщі.

 

На початку листопада група українських кінематографістів на запрошення Польського інституту у Києві відвідала Польщу і ознайомилася з кінематографічним досвідом країни, повідомляється на сайті Національної спілки кінематографістів України.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY