detector.media
19.11.2014 19:31
Путін виступив проти обмеження прокату зарубіжних фільмів у Росії
Путін виступив проти обмеження прокату зарубіжних фільмів у Росії

Президент РФ Володимир Путін вважає неправильним обмежити для російських глядачів можливість дивитися зарубіжні, у тому числі - американські фільми. Про це він заявив у відповідь на пропозицію російського режисера Юрія Кари до глави держави, яку той висловив на форумі Загальноросійського народного фронту (ЗНФ). Про це повідомляє видання «Variety Россия».

 

«Неправильно було б обмежувати нашого споживача в тих товарах, які люди хотіли б мати, у тому числі в кінопродукції. Нерозумно було б від чогось відмовлятися - від того, що нам вигідно», - заявив президент Путін.

 

Російський лідер також заявив, що «американський народ талановитий і успішний, і у нього є чому повчитися».

 

Водночас президент Росії зауважив, що російські серіали мають не дуже високий рівень. Володимир Путін вважає, що вітчизняні серіали не набагато краще латиноамериканських. «Хоча там у них завжди якась страшна, божевільна любов, а у нас одні детективи. Був ось детектив, який колись Станіслав Сергійович [Говорухін] нам всім подарував, - "Місце зустрічі змінити не можна". Це, знаєте, дійсно, незважаючи на те, що жанр простий, зроблено майстерно», - сказав він. Проте він зазначив, що в Росії вже з'являються цікаві проекти про історію та культуру. «Але маловато поки. Сподіваюся, буде розширюватися цей набір, який колеги будуть пропонувати нашим громадянам», - поскаржився пан Путін.

 

Нагадаємо, у вересні російський кінорежисер Юрій Кара вперше заявив, що прокат фільмів виробництва США має бути заборонений в кінотеатрах Росії. На думку пана Кари, заборона повинна тривати до тих пір, поки відносно Росії діють санкції США. Режисер висловив припущення, що в разі введення такої заборони з боку Росії «Голлівуд натисне на Обаму, і він скасує санкції».  Російський режисер упевнений, що заборона піде на користь російському кіно, бо у кінотеатрів з'явиться можливість його показувати.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY