detector.media
19.11.2014 15:03
Москаль звільнив затриманого «Айдаром» адміністратора антиукраїнського форуму в Сєверодонецьку - луганський КВУ
Москаль звільнив затриманого «Айдаром» адміністратора антиукраїнського форуму в Сєверодонецьку - луганський КВУ

Серед осіб, які, за інформацією голови Луганської ОДА Геннадія Москаля, були незаконно затримані батальйоном «Айдар» в Сєверодонецьку (Луганська область) і після втручання голови ОДА звільнені 17 листопада, значиться підприємець В'ячеслав Франчук. Водночас голова Луганського облвідділення Комітету виборців України, редактор видання «Сегодня в Северодонецке» Олексій Свєтіков стверджує, що В'ячеслав Франчук адміністрував антиукраїнський сайт «Форумы Северодонецка и региона». Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на пана Свєтікова.

 

Як йдеться у повідомленні на офіційному сайті голови Луганської ОДА Геннадія Москаля, він у своєму зверненні до міністра оборони та начальника Генштабу вказував на тривожну ситуацію з викраденнями людей, які набувають на Луганщині дедалі більшого масштабу. «Надавалися конкретні прізвища чоловіків, котрих невідомі люди в камуфляжі та з автоматичною зброєю серед білого дня затримували в  людних місцях і вивозили в невідомому напрямку. Як з'ясувалося незабаром, семеро з них утримувалися військовослужбовцями військової частини В0624 (батальйон "Айдар"), а саме: приватний підприємець Ферт, котрого затримали на Центральному ринку Сєвєродонецька 11 листопада; підприємець Франчук, затриманий у Сєвєродонецьку 9 листопада; мешканці Старобільського району Гузєв та Черв'яков, затримані 15 листопада, а також троє працівників УМВС у Луганській області, затримані в Старобільському районі 15 листопада. Всі ці люди незаконно утримувалися в розташуванні військової частини В0624 і після втручання Г.Москаля в понеділок були звільнені й відпущені додому», - повідомляється на сайті.

 

Олексій Свєтіков стверджує, що багато хто у місті Сєверодонецьку знає В'ячеслава Франчука під ніком «Аватара». За інформацією пана Свєтікова, Аватара є активним учасником інформаційної війни проти України та адміністратором сєверодонецького антиукраїнського сайту «Форумы Северодонецка и региона».

 

Серед администраторів сайту «Форумы Северодонецка и региона»  дійсно значиться особа під ніком «Аватара», інформація про всі дії якої наразі схована для відвідувачів.

 

Нагадаємо,  головного редактора інтернет-видання «Політика 2.0» Сергія Сакадинського, якого терористи з «ЛНР» утримують у полоні вже більше 100 днів, перевели з підвалу 5-го гуртожитку Східноукраїнського національного університету ім. Даля (Луганськ) до міста Красного Луча (Луганська область).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY