detector.media
17.11.2014 13:21
ІМІ презентував сайт Рresswatcher.org для журналістів, які працюють в зоні АТО
ІМІ презентував сайт Рresswatcher.org для журналістів, які працюють в зоні АТО

Під час роботи Львівського медіафоруму Інститут масової інформації (ІМІ) презентував сайт про основи роботи журналіста в гарячих точках Рresswatcher.org. Про це повідомляє «Львівська газета» та сайт ІМІ.

 

За словами експерта ІМІ Ольги Шалайської, нині більшість журналістів, які їдуть у зону АТО, здебільшого залишені самі на себе. Сайт Рresswatcher.org має допомогти журналістам правильно організувати відрядження, а також забезпечити їхній супровід під час перебування в зоні АТО.

 

Основна мета нової платформи - відстеження журналістів, які перебувають у «гарячих точках» України. Ця платформа запозичена з ідеї служби безпеки в горах, яка допомагає альпіністам на складних маршрутах. Журналісту потрібно зареєструватись на сайті шляхом внесення персональної інформації. Потім його запросять взяти участь у семінарі з орієнтування, на якому спеціаліст з фізичної безпеки та психолог ІМІ пояснять правила роботи у військовій зоні. Журналіст також може отримати обладнання ІМІ та допомогу в отриманні акредитації.

 

Нагадаємо, кореспондент Los Angeles Times Сергій Лойко, який нещодавно побував у зоні проведення антитерористичної операції в Україні і зробив репортаж про захисників Донецького аеропорту (так званих «кіборгів»), закликав українських журналістів їхати в зону АТО, знімати і показувати українських героїв, не чекаючи, що це зроблять інші журналісти.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY