detector.media
13.11.2014 12:26
Нацрада оголосила попередження радіо «Шансон»
Нацрада оголосила попередження радіо «Шансон»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження ТОВ «Євромюзік» (радіо «Шансон») за відхилення від програмної концепції на частоті 104 МГц у місті Хмельницькому. Відповідне рішення Нацрада ухвалила на засіданні 13 листопада за результатами планової перевірки компанії.

 

Перевірка зафіксувала зменшення частки національного продукту (з 19 до 13 год на добу), програм власного виробництва (з 19 год до 4 год 45 хв на добу), розважально-музичних програм (з 10 год до 4 год 13 хв на добу), відсутність інформаційних програм, збільшення обсягу програм іноземного виробництва (з 5 год до 10 год 50 хв на добу) та підбірки музичних творів (з 4 год 35 хв до 19 год на добу).

 

При цьому обсяг музичних творів вітчизняних авторів і виконавців становив 43,5% (за законом має бути 50%).

 

Керівництво радіо «Шансон» пояснило відхилення форс-мажором. За даними компанії, в день моніторингу, 16 жовтня, на частоті 104 МГц у Хмельницькому через пошкодження лінії інтернет-каналу сигнал з головної станції не транслювався на регіональний рівень, тому увімкнувся місцевий плейлист. В ефірі були відсутні рекламні блоки (крім місцевої реклами), новини, прямі включення діджеїв та інший програмний продукт. Станом на день перевірки, 28 жовтня, компанія проводила технічні роботи з відновлення мовлення і нині стверджує, що станом на 5 листопада всі порушення усунула.

 

Юрисконсульт радіо «Шансон» на засіданні Нацради підтвердила, що це дійсно був форс-мажор. Утім, члени Нацради, зважаючи на серйозність відхилень, оголосили компанії попередження.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY