detector.media
12.11.2014 17:26
18 листопада – круглий стіл «Стандарти журналістської діяльності під час конфлікту»
18 листопада – круглий стіл «Стандарти журналістської діяльності під час конфлікту»

18 листопада з 11:00 до 14:00 у приміщенні агенції «Укрінформ» відбудеться круглий стіл на тему: «Стандарти журналістської діяльності під час конфлікту».

 

Організатори: Координатор проектів ОБСЄ в Україні, громадська організація «Детектор медіа» та Комісія з журналістської етики.

 

Захід покликаний підтримати діалог щодо викликів, які постають перед журналістом у сфері дотримання професійних та етичних стандартів у кризові часи.

 

Питання до обговорення:

1. Результати моніторингу провідних загальнонаціональних та регіональних онлайн-видань на предмет дотримання професійних та етичних стандартів під час конфлікту в Україні.

2. «Етичні виклики для журналістів, які висвітлюють конфлікт на території власної держави», презентація Мердіяни Садовіч, регіонального директора лондонського Інституту воєнної та мирної журналістики у країнах Західних Балкан.

3. Стан та проблеми взаємовідносин медіа і держави в контексті конфлікту (повнота інформації, якість інформації, доступ до інформації).

4. Можливості вдосконалення взаємодії держави та ЗМІ у висвітленні конфлікту.

 

За результатами обговорення будуть підготовлені рекомендації з дотримання професійних та етичних стандартів журналістики в умовах конфлікту.

 

До участі в заході запрошено представників Міністерства оборони та добровольчих батальйонів, Ради національної безпеки й оборони, СБУ, Управління верховного комісара ООН у справах біженців в Україні, Державного комітету телебачення і радіомовлення, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, Національної спілки журналістів України, Незалежної медіа-профспілки України та інших громадських організацій.

 

Прохання підтвердити участь до 17 листопада до 16.00 на електронні адреси: olena.sadovnik@osce.org ,  zelin.tk@gmail.com або телефоном: 0984466195.

 

Місце проведення заходу: вул. Б.Хмельницького, 8/16, «Укрінформ», вхід за редакційними посвідченнями.

 

Довідка про проект:

Комісія з журналістської етики та Національна спілка журналістів України за підтримки Державного комітету телебачення і радіомовлення звернулися до Координатора проектів ОБСЄ в Україні з проханням посприяти проведенню заходів, направлених на дотримання Кодексу етики українського журналіста. Цей проект був розроблений з огляду на існуючі потреби українських партнерів і відповідно до зобов'язань ОБСЄ з питань свободи ЗМІ, свободи переконань і вільного потоку інформації. Метою проекту є підвищення рівня знань української медіаспільноти про практичні навички та етичні норми онлайн журналістики.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY