detector.media
12.11.2014 11:33
Росія дозволить кримським ЗМІ працювати з українськими свідоцтвами і ліцензіями до 1 квітня 2015 року
Росія дозволить кримським ЗМІ працювати з українськими свідоцтвами і ліцензіями до 1 квітня 2015 року
У першому кварталі 2015-го російська влада планує конкурси на частоти в Криму

Державна дума Російської Федерації ухвалила в першому читанні два законопроекти про особливості правового регулювання відносин у галузі засобів масової інформації в Криму. Про це повідомляє ТАСС.

 

Проекти законів, внесені групою депутатів, допускають до 1 квітня 2015 року поширення ЗМІ в анексованому Криму і Севастополі, включаючи здійснення телерадіомовлення, на підставі свідоцтв про реєстрацію ЗМІ та ліцензій на теле- і радіомовлення, виданих державними органами України.

 

До цієї дати реєстрація ЗМІ, продукція яких призначена для розповсюдження на цих територіях, і надання ліцензій на теле- і радіомовлення в Криму здійснюватиметься без сплати держмита.

 

«У зв'язку з прийняттям Криму і Севастополя до складу Росії уряду Росії надається право видавати постанови з питань правового регулювання відносин у галузі ЗМІ, в тому числі у сфері здійснення телерадіомовлення», - повідомляє ТАСС.

 

Крім того, до 1 травня 2015 року передбачено звільнення від сплати держмита за надання ліцензії на надання послуг зв'язку на територіях Криму і міста Севастополя відповідно до постанови уряду Росії, яким визначаються особливості застосування законодавства у сфері зв'язку в цих регіонах.

 

Тим часом близько 30% діючих кримських ЗМІ вже зареєструвалися в Роскомнагляді, заявив голова Роскомнагляду Олександр Жаров, якого цитує ТАСС. «Реально діючих ЗМІ в Криму з 3 тис. зареєстрованих близько 250-300», - сказав він.

 

За його словами, Роскомнагляд планує провести в першому кварталі 2015 року конкурси на радіо- і телемовлення в Криму. «Питання ці ми обговорюємо і з федеральними мовниками, і з кримськими мовниками», - сказав він.

 

Нагадаємо, на початку квітня стало відомо, що всім українським і кримським ЗМІ, що здійснюють свою діяльність на території Криму, до кінця року необхідно буде перереєструватися у відповідності до чинного законодавства Російської Федерації.

 

За даними «Центру журналістських розслідувань», за півроку перереєстрацію відповідно до російського законодавства пройшли близько 15% кримських ЗМІ.

 

У вересні голова Роскомнагляду Олександр Жаров заявив, що на реєстрацію в Роскомнагляд подали документи лише 42 кримських ЗМІ в той час, коли в українських органах півострова було зареєстровано 3121 медіа.

 

Окупаційна влада Криму лякає місцеві ЗМІ, які не пройдуть перереєстрацію відповідно до російського законодавства, можливими втратами назв.

 

У листопаді представник Роскомнагляду в Криму та Севастополі Сергій Худолей заявив, що після перереєстрації в Криму залишиться близько 250 ЗМІ з понад 3 тисяч, зареєстрованих до анексії Криму Росією.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY